Halásle polievka

Skvelý recept na halásle polievku s osviežujúcou vareškou. Užite si chutný obed! Maďarský výdatný obed, ktorým potešíte svoje okolie.

Ochutnajte túto vynikajúcu halászlé polievku! Tu je jednoduchý recept:

Halászlé polievka

Suroviny:

  • 500 g rýb (napr. sumec, šťuka, cejn alebo treska), očistených a nakrájaných na kúsky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na plátky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 lyžička pálenej mletej papriky (alebo podľa chuti)
  • 1 liter rybacej vývarovej základne
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • čerstvá kôporová vňať na ozdobu

 

Halásle polievka

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké a ľahko preháňateľné.
  2. Pridajte papriky a paradajky a pokračujte v tom, až kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridajte sladkú a pálivú papriku a zamiešajte do zeleninovej zmesi.
  4. Pridajte rýby a rybaciu vývarovú základňu a varíme na miernom ohni, kým rýby nebudú mäkké a polievka nezhustne.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Servírujte s plátkami citróna a posypte čerstvým kôprom.

Dúfam, že vám táto receptúra chutí! Dobrú chuť!

 

2)

Halásle polievka, známa ako typické jedlo z regiónu, je obľúbenou pochúťkou mnohých. S jej bohatou chuťou a starodávnymi receptami prináša nostalgické spomienky na rodinné stretnutia a slávnosti. V dnešnom článku vám predstavíme recept na prípravu halásle polievky, ktorá vás určite zahreje a poteší.

Ingredients needed for halásle polievku

Na prípravu halásle polievky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 600 g čerstvej ryby (najlepšie kapor alebo sumec)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1,5 litra rybieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy halásle polievky

Postup prípravy halásle polievky je jednoduchý a rýchly. Najprv očistíme a nakrájame zeleninu. Na panvici opražíme cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, zemiaky a následne paradajkový pretlak. Po chvíli pridáme sladkú papriku a dôkladne premiešame.

Následne vlejeme rybí vývar a privedieme k varu. Potom pridáme nakrájanú rybu a varíme na strednej teplote asi 15-20 minút, kým ryba nezmäkne. Nakoniec dochutíme soľou a korením, a nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu.

S halásle polievkou dostanete nádherný pokrm, ktorý si zamilujú všetci vo vašej rodine. Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi priateľmi!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Gaspar19 píše:

    Skvelý recept na halásle polievku! Mám rada tento druh jedla, určite ho vyskúšam!

  2. Blazena55 píše:

    Ďakujem za skvelý recept na halásle polievku. Určite vyskúšam tento jednoduchý postup prípravy!

  3. Hlinka Tamara píše:

    Ochutnala som túto halásle polievku a bola vynikajúca! Určite ju uvarím aj pre moju rodinu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *