Úžasný recept na halásľovú polievku s osviežujúcou chuťou. Užite si lahodný obed! Maďarský vydatný pokrm, ktorým očaríte svoje okolie.
Vyskúšajte túto fantastickú halászlé polievku! Tu je jednoduchý návod:
Halászlé polievka
Suroviny:
- 500 g rýb (napríklad sumec, šťuka, cejn alebo treska), očistených a nakrájaných na kusy
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na tenké plátky
- 2 paradajky, nakrájané na malé kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 1 čajová lyžička pálenej mletej papriky (alebo podľa chuti)
- 1 liter rybej vývarovej základne
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- čerstvá kôprová vňať na ozdobu
Halászlé polievka
Postup:
- V hrnci zahrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú byť priesvitné.
- Pridajte papriky a paradajky a varte, až kým zelenina nezjemní.
- Vmiešajte sladkú a pálivú papriku do zeleninovej zmesi.
- Potom pridajte ryby a rybaciu vývarovú základňu a varte na miernom ohni, až kým ryby nezmäknú a polievka nezhustne.
- Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte s plátkami citróna a posypte čerstvým kôprom.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!
2) Halásle polievka
Halásľová polievka, známa ako tradičné jedlo z regiónu, je obľúbenou špecialitou mnohých. So svojou bohatou chuťou a tradičnými receptami prináša nostalgické spomienky na rodinné stretnutia a oslavy. V dnešnom príspevku vám predvedieme recept na halásľovú polievku, ktorá vás určite zahreje a poteší.
Potrebné ingrediencie pre halásľovú polievku
Na prípravu halásľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 600 g čerstvej ryby (najlepšie kapor alebo sumec)
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1,5 litra rybieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy halásľovej polievky
Postup na prípravu halásľovej polievky je jednoduchý a rýchly. Najprv očistíme a nakrájame zeleninu. Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, zemiaky a následne paradajkový pretlak. Po chvíli pridáme sladkú papriku a dôkladne premiešame.
Následne pridáme rybí vývar a privedieme k varu. Potom vmiešame nakrájanú rybu a varíme na strednej teplote asi 15-20 minút, kým ryba nezmäkne. Na záver ochutíme soľou a korením, a nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.
Halásľová polievka je nádherný pokrm, ktorý si zamilujú všetci členovia vašej rodiny. Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi priateľmi!