Halásle polievka

 

Úžasný recept na halásľovú polievku s osviežujúcou chuťou. Užite si lahodný obed! Maďarský vydatný pokrm, ktorým očaríte svoje okolie.

Vyskúšajte túto fantastickú halászlé polievku! Tu je jednoduchý návod:

Halászlé polievka

Suroviny:

  • 500 g rýb (napríklad sumec, šťuka, cejn alebo treska), očistených a nakrájaných na kusy
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na tenké plátky
  • 2 paradajky, nakrájané na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 čajová lyžička pálenej mletej papriky (alebo podľa chuti)
  • 1 liter rybej vývarovej základne
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • čerstvá kôprová vňať na ozdobu

 

Halászlé polievka

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olivový olej a osmažte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú byť priesvitné.
  2. Pridajte papriky a paradajky a varte, až kým zelenina nezjemní.
  3. Vmiešajte sladkú a pálivú papriku do zeleninovej zmesi.
  4. Potom pridajte ryby a rybaciu vývarovú základňu a varte na miernom ohni, až kým ryby nezmäknú a polievka nezhustne.
  5. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte s plátkami citróna a posypte čerstvým kôprom.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Halásle polievka-2

Zeleninová polievka – krémová

Zeleninová polievka – krémová

Čítať viac »

2) Halásle polievka

Halásľová polievka, známa ako tradičné jedlo z regiónu, je obľúbenou špecialitou mnohých. So svojou bohatou chuťou a tradičnými receptami prináša nostalgické spomienky na rodinné stretnutia a oslavy. V dnešnom príspevku vám predvedieme recept na halásľovú polievku, ktorá vás určite zahreje a poteší.

Potrebné ingrediencie pre halásľovú polievku

Na prípravu halásľovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 600 g čerstvej ryby (najlepšie kapor alebo sumec)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1,5 litra rybieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy halásľovej polievky

Postup na prípravu halásľovej polievky je jednoduchý a rýchly. Najprv očistíme a nakrájame zeleninu. Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, zemiaky a následne paradajkový pretlak. Po chvíli pridáme sladkú papriku a dôkladne premiešame.

Následne pridáme rybí vývar a privedieme k varu. Potom vmiešame nakrájanú rybu a varíme na strednej teplote asi 15-20 minút, kým ryba nezmäkne. Na záver ochutíme soľou a korením, a nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať ako ozdobu.

Halásľová polievka je nádherný pokrm, ktorý si zamilujú všetci členovia vašej rodiny. Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi priateľmi!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

6 Komentárov

  1. Gaspar19 píše:

    Skvelý recept na halásle polievku! Mám rada tento druh jedla, určite ho vyskúšam!

    1. 😍 Bibi 🔥 píše:

      Som rada, že sa ti recept páči! Halászlé je naozaj výborná polievka

  2. Blazena55 píše:

    Ďakujem za skvelý recept na halásle polievku. Určite vyskúšam tento jednoduchý postup prípravy!

    1. 😍 Bibi 🔥 píše:

      Rádo sa stalo, uži si varenie

  3. Hlinka Tamara píše:

    Ochutnala som túto halásle polievku a bola vynikajúca! Určite ju uvarím aj pre moju rodinu.

    1. 😍 Bibi 🔥 píše:

      Snáď bude chutiť aj im! 😀 dobrú chuť