Skvelý recept na halásle polievku s osviežujúcou vareškou. Užite si chutný obed! Maďarský výdatný obed, ktorým potešíte svoje okolie.
Ochutnajte túto vynikajúcu halászlé polievku! Tu je jednoduchý recept:
Halászlé polievka
Suroviny:
- 500 g rýb (napr. sumec, šťuka, cejn alebo treska), očistených a nakrájaných na kúsky
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na plátky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 1 lyžička pálenej mletej papriky (alebo podľa chuti)
- 1 liter rybacej vývarovej základne
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 citrón, nakrájaný na plátky
- čerstvá kôporová vňať na ozdobu
Halásle polievka
Postup:
- V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké a ľahko preháňateľné.
- Pridajte papriky a paradajky a pokračujte v tom, až kým zelenina nezmäkne.
- Pridajte sladkú a pálivú papriku a zamiešajte do zeleninovej zmesi.
- Pridajte rýby a rybaciu vývarovú základňu a varíme na miernom ohni, kým rýby nebudú mäkké a polievka nezhustne.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Servírujte s plátkami citróna a posypte čerstvým kôprom.
Dúfam, že vám táto receptúra chutí! Dobrú chuť!
2)
Halásle polievka, známa ako typické jedlo z regiónu, je obľúbenou pochúťkou mnohých. S jej bohatou chuťou a starodávnymi receptami prináša nostalgické spomienky na rodinné stretnutia a slávnosti. V dnešnom článku vám predstavíme recept na prípravu halásle polievky, ktorá vás určite zahreje a poteší.
Ingredients needed for halásle polievku
Na prípravu halásle polievky budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 600 g čerstvej ryby (najlepšie kapor alebo sumec)
- 2 stredne veľké zemiaky
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1,5 litra rybieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy halásle polievky
Postup prípravy halásle polievky je jednoduchý a rýchly. Najprv očistíme a nakrájame zeleninu. Na panvici opražíme cibuľu a cesnak, pridáme mrkvu, zemiaky a následne paradajkový pretlak. Po chvíli pridáme sladkú papriku a dôkladne premiešame.
Následne vlejeme rybí vývar a privedieme k varu. Potom pridáme nakrájanú rybu a varíme na strednej teplote asi 15-20 minút, kým ryba nezmäkne. Nakoniec dochutíme soľou a korením, a nezabudnite na čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu.
S halásle polievkou dostanete nádherný pokrm, ktorý si zamilujú všetci vo vašej rodine. Nezabudnite sa podeliť o tento recept so svojimi priateľmi!
Skvelý recept na halásle polievku! Mám rada tento druh jedla, určite ho vyskúšam!
Ďakujem za skvelý recept na halásle polievku. Určite vyskúšam tento jednoduchý postup prípravy!
Ochutnala som túto halásle polievku a bola vynikajúca! Určite ju uvarím aj pre moju rodinu.