Halásle polievka

Skvelý recept na halásle polievku s osviežujúcou vareškou. Užite si chutný obed! Maďarský výdatný obed, ktorým potešíte svoje okolie.

Ochutnajte túto vynikajúcu halászlé polievku! Tu je jednoduchý recept:

Halászlé polievka

Suroviny:

  • 500 g rýb (napr. sumec, šťuka, cejn alebo treska), očistených a nakrájaných na kúsky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 papriky (zelená a červená), nakrájané na plátky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 1 lyžička pálenej mletej papriky (alebo podľa chuti)
  • 1 liter rybacej vývarovej základne
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • čerstvá kôporová vňať na ozdobu

 

Halásle polievka

Postup:

  1. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť mäkké a ľahko preháňateľné.
  2. Pridajte papriky a paradajky a pokračujte v tom, až kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridajte sladkú a pálivú papriku a zamiešajte do zeleninovej zmesi.
  4. Pridajte rýby a rybaciu vývarovú základňu a varíme na miernom ohni, kým rýby nebudú mäkké a polievka nezhustne.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
  6. Servírujte s plátkami citróna a posypte čerstvým kôprom.

Dúfam, že vám táto receptúra chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *