Na prípravu Hokkaido polievky potrebujeme:
– 1 malú Hokkaido tekvicu
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 pór
– 1 mrkvu
– 1 zelerovú stonku
– 1 zemiak
– olej na smaženie
– soľ, čierne korenie, kari korenie
– zelenú petržlenovú vňať na ozdobenie
Hokkaido polievka – Bonvivani
Postup:
1. Na oleji orestujeme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, cesnak, pór, mrkvu, zeler a zemiak.
2. Prilejeme vodu a necháme variť asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
3. Hokkaido tekvicu rozkrojíme, vydlabeme jej vnútro a nakrájame na kocky.
4. K zelenine pridáme nakrájanú tekvicu a necháme variť ďalších 10 minút.
5. Polievku zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme kari korenie, soľ a korenie. Necháme variť ďalších 10 minút.
6. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
7. Podávame ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prijemnú chuť!
Hokkaido polievka vyzerá fantasticky! Milujem, ako sú v recepte použité čerstvé suroviny. Určite to skúsim doma, lebo mám rád chutné a zdravé jedlá. Dúfam, že sa mi podarí tak dobrá ako na obrázku!
Super recept! Hokkaido tekvica je moja obľúbená zelenina a táto polievka vyzerá veľmi lákavo. Rád varím pre svoju rodinu a toto bude určite hit! Ďakujem za tipy na korenie, pridám aj trochu papriky.
Wow, tento recept ma nadchol! Hokkaido polievka je skvelý spôsob, ako si dopriať vitamíny. Už sa teším na jej prípravu a voňu v kuchyni. Určite ju vyskúšam s priateľmi pri nedeľnom obede!
Polievka z Hokkaido tekvice? To znie úžasne! Mám rád jednoduché recepty s málo ingredienciami. Veľmi ma inšpirovala táto príprava a určite ju zaradím do svojho jedálnička. Ďakujem za skvelý návod!
Tento recept je perfektný pre chladné dni! Hokkaido polievka vyzerá nielen chutne, ale aj zdravo. Chcem vyskúšať variabilitu s rôznymi koreninami a možno pridám aj štipku zázvoru pre extra chuť. Teším sa na výsledok!