Polievka z hokkaido tekvice pečenej je skvelou voľbou pre studené dni. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:
Ingrediencie:
- 1 kus hokkaido tekvice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa preferencií
- Olivový olej
- Na dekoráciu: semienka tekvice, smotana, čerstvá petržlenová vňať
Polievka z hokkaido tekvice pečenej
Príprava:
- Rúru predhrejte na 200 stupňov C.
- Očistenú hokkaido tekvicu nakrájajte na väčšie kusy, položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte asi 30-40 minút, až pokým nebude mäkká a zlatisto hnedá.
- Keď je tekvica upečená, nechajte ju chvíľu vychladnúť a potom odstráňte šupku.
- Na strednej teplote na panvici rozohrejte niekoľko kvapiek olivového oleja. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich dozlatista.
- Na mixér alebo do mixovača vložte upečenú tekvicu, orestovanú cibuľu a cesnak s časťou zeleninového vývaru, a rozmixujte do hladka.
- Premiestnite tekvicovú zmes do hrnca a pridajte zvyšný zeleninový vývar. Varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
- Pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Podávajte polievku teplú, ozdobenú semienkami tekvice, lyžičkou smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Čerstvá a plná chuti, táto polievka z hokkaido tekvice pečenej je ideálnou voľbou pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Dobrú chuť!
2) Hokkaido polievka z pečenej tekvice
Polievka z hokkaido tekvice pečenej je jedným z najviac obľúbených receptov na jeseň a zimu. Je to chutný a výživný pokrm, ktorý zahreje a poteší všetkých fanúšikov pečených tekvíc. V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete túto delikátnu polievku pripraviť doma len s niekoľkými základnými ingredienciami.
Ingrediencie na polievku
Na prípravu polievky z hokkaido tekvice budete potrebovať:
- 1 kus hokkaido tekvice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej
- Semienka z tekvice na dekoráciu (nepovinné)
Postup prípravy
Postup na prípravu polievky z hokkaido tekvice je veľmi jednoduchý:
- Najprv predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Rozkrojte hokkaido tekvicu, vydlábte jadro a nakrájajte na kocky. Rozmiestnite ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte 30 minút.
- Kým sa tekvica pečie, na panvici na strednom ohni orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata.
- Až je tekvica hotová, pridajte ju na panvicu s cibuľou a cesnakom. Zalejte zeleninovým vývarom a varte asi 15 minút.
- Polievku rozmixujte do hladka a potom pridajte smotanu. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte horúcu, ozdobenú semienkami z tekvice, ak máte chuť!
Polievka z hokkaido tekvice je hotová! Tento jednoduchý recept si zamilujete, pretože je nielen chutný, ale aj zdravý. Prajeme dobrú chuť!