Hokkaido polievka z pečenej tekvice

 

Polievka z hokkaido tekvice pečenej je skvelou voľbou pre studené dni. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

Ingrediencie:

  • 1 kus hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Olivový olej
  • Na dekoráciu: semienka tekvice, smotana, čerstvá petržlenová vňať

 

Polievka z hokkaido tekvice pečenej

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov C.
  2. Očistenú hokkaido tekvicu nakrájajte na väčšie kusy, položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte asi 30-40 minút, až pokým nebude mäkká a zlatisto hnedá.
  3. Keď je tekvica upečená, nechajte ju chvíľu vychladnúť a potom odstráňte šupku.
  4. Na strednej teplote na panvici rozohrejte niekoľko kvapiek olivového oleja. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich dozlatista.
  5. Na mixér alebo do mixovača vložte upečenú tekvicu, orestovanú cibuľu a cesnak s časťou zeleninového vývaru, a rozmixujte do hladka.
  6. Premiestnite tekvicovú zmes do hrnca a pridajte zvyšný zeleninový vývar. Varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
  7. Pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. Podľa vlastnej chuti okoreníme a osolíme.
  8. Podávajte polievku teplú, ozdobenú semienkami tekvice, lyžičkou smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Čerstvá a plná chuti, táto polievka z hokkaido tekvice pečenej je ideálnou voľbou pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Dobrú chuť!

Hokkaido polievka z pečenej tekvice-2

Kuracie prsia grilované

Obrázok by zobrazoval proces prípravy polievky z pečenej hokkaido tekvice. Vidieť by sme mohli kuchynský stôl s ingredienciami, ako sú nakrájaná tekvica, cibuľa, cesnak a fľaša olivového oleja. Na jednej časti obrazu by boli kúsky tekvice rozložené na plechu pripravené na pečenie, zatiaľ čo na druhej časti by sme mohli vidieť hrniec na sporáku, kde sa varí zmes tekvice s vývarom. Na obrázku by boli aj dekoratívne prvky ako semienka tekvice a čerstvá petržlenová vňať, ktoré sú použité na ozdobenie hotovej polievky.

Kuracie prsia grilované

Čítať viac »

2) Hokkaido polievka z pečenej tekvice

Polievka z hokkaido tekvice pečenej je jedným z najviac obľúbených receptov na jeseň a zimu. Je to chutný a výživný pokrm, ktorý zahreje a poteší všetkých fanúšikov pečených tekvíc. V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete túto delikátnu polievku pripraviť doma len s niekoľkými základnými ingredienciami.

Ingrediencie na polievku

Na prípravu polievky z hokkaido tekvice budete potrebovať:

  • 1 kus hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Semienka z tekvice na dekoráciu (nepovinné)

Postup prípravy

Postup na prípravu polievky z hokkaido tekvice je veľmi jednoduchý:

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Rozkrojte hokkaido tekvicu, vydlábte jadro a nakrájajte na kocky. Rozmiestnite ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte 30 minút.
  2. Kým sa tekvica pečie, na panvici na strednom ohni orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata.
  3. Až je tekvica hotová, pridajte ju na panvicu s cibuľou a cesnakom. Dobre je troška podliať vývarom, takým aký máte. A variť 15 až 20 – 25 minút. Stačí aj 15 min.
  4. Polievku rozmixujte do hladka a potom pridajte smotanuOchutíme korením a soľou podľa našej chuti.i.
  5. Podávajte horúcu, ozdobenú semienkami z tekvice, ak máte chuť!

Polievka z hokkaido tekvice je hotová! Tento jednoduchý recept si zamilujete, pretože je nielen chutný, ale aj zdravý. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Avatar of Kristian33 Kristian33 píše:

    Tento recept vyzera super. Určite ho vyskúšam!

  2. Avatar of Miriama Labuda Miriama Labuda píše:

    Hokkaido polievka je moja obľúbená, tento recept je veľmi jednoduchý a určite chutný.