Hokkaido polievka z pečenej tekvice

 

Polievka z hokkaido tekvice pečenej je skvelou voľbou pre studené dni. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

Ingrediencie:

  • 1 kus hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa preferencií
  • Olivový olej
  • Na dekoráciu: semienka tekvice, smotana, čerstvá petržlenová vňať

 

Polievka z hokkaido tekvice pečenej

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 200 stupňov C.
  2. Očistenú hokkaido tekvicu nakrájajte na väčšie kusy, položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte asi 30-40 minút, až pokým nebude mäkká a zlatisto hnedá.
  3. Keď je tekvica upečená, nechajte ju chvíľu vychladnúť a potom odstráňte šupku.
  4. Na strednej teplote na panvici rozohrejte niekoľko kvapiek olivového oleja. Pridajte nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak, a restujte ich dozlatista.
  5. Na mixér alebo do mixovača vložte upečenú tekvicu, orestovanú cibuľu a cesnak s časťou zeleninového vývaru, a rozmixujte do hladka.
  6. Premiestnite tekvicovú zmes do hrnca a pridajte zvyšný zeleninový vývar. Varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút.
  7. Pridajte smotanu a dôkladne premiešajte. Osolte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  8. Podávajte polievku teplú, ozdobenú semienkami tekvice, lyžičkou smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Čerstvá a plná chuti, táto polievka z hokkaido tekvice pečenej je ideálnou voľbou pre rodinné večere alebo stretnutia s priateľmi. Dobrú chuť!

Hokkaido polievka z pečenej tekvice-2

Cuketový slaný koláč na plech

Cuketový slaný koláč na plech

Čítať viac »

2) Hokkaido polievka z pečenej tekvice

Polievka z hokkaido tekvice pečenej je jedným z najviac obľúbených receptov na jeseň a zimu. Je to chutný a výživný pokrm, ktorý zahreje a poteší všetkých fanúšikov pečených tekvíc. V tomto článku vám ukážeme, ako si môžete túto delikátnu polievku pripraviť doma len s niekoľkými základnými ingredienciami.

Ingrediencie na polievku

Na prípravu polievky z hokkaido tekvice budete potrebovať:

  • 1 kus hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • Semienka z tekvice na dekoráciu (nepovinné)

Postup prípravy

Postup na prípravu polievky z hokkaido tekvice je veľmi jednoduchý:

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia. Rozkrojte hokkaido tekvicu, vydlábte jadro a nakrájajte na kocky. Rozmiestnite ich na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte 30 minút.
  2. Kým sa tekvica pečie, na panvici na strednom ohni orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata.
  3. Až je tekvica hotová, pridajte ju na panvicu s cibuľou a cesnakom. Zalejte zeleninovým vývarom a varte asi 15 minút.
  4. Polievku rozmixujte do hladka a potom pridajte smotanu. Ochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.
  5. Podávajte horúcu, ozdobenú semienkami z tekvice, ak máte chuť!

Polievka z hokkaido tekvice je hotová! Tento jednoduchý recept si zamilujete, pretože je nielen chutný, ale aj zdravý. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Kristian33 píše:

    Tento recept vyzera super. Určite ho vyskúšam!

  2. Miriama Labuda píše:

    Hokkaido polievka je moja obľúbená, tento recept je veľmi jednoduchý a určite chutný.