Tekvica Hokkaido predstavuje výborný výber na varenie chutnej a zdravej polievky. Tu je jednoduchý recept na polievku z Hokkaido tekvice:
Ingrediencie:
- 1 kus hokkaido tekvice (približne 1 kg)
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa potreby
Polievka z Hokkaido tekvice
Príprava:
- Očistite Hokkaido tekvicu, rozkrojte ju na polovice a odstráňte semienka. Nakrájajte ju na menšie kocky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte na malé kúska.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu so cesnakom, až budú jemné a zlatisté.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a krátko ju orestujte s cibuľou.
- Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte soľ a korenie.
- Varte asi 15 – 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Všetko rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
- Nalejte smotanu a miešajte, kým sa nezjednotí s omáčkou.
- Podľa chuti dosolte a pridajte korenie, ak je potrebné.
- Polievku podávajte horúcu, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Verím, že si túto chutnú polievku z Hokkaido tekvice naozaj užijete!
2) Hokkaido tekvicová polievka
Ak potrebujete výborný recept na polievku, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové poháriky, určite by sme vám odporučili vyskúšať polievku z Hokkaido tekvice. Hokkaido tekvica je výnimočná svojou sladkou chuťou a krémovou konzistenciou, ktorá ju robí skvelou pre lahodné a výživné polievky.
Potrebné ingrediencie
Na prípravu tejto výbornej polievky budete potrebovať:
- 1 kus hokkaido tekvice
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- čerstvý koriander alebo petržlen na dekoráciu
Postup k príprave polievky
Príprava polievky z Hokkaido tekvice je veľmi jednoduchá. Najprv umyjeme a nakrájame tekvicu na malé kocky. Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a mrkvu na kolieska. Rozohrejeme olivový olej v hrnci na strednom plameni a pridáme cibuľu s cesnakom, ktoré dusíme, kým nezmäknú a nezačnú voňať.
Následne pridáme mrkvu a hokkaido tekvicu, zamiešame a dusíme ďalších 5 minút. Prilejeme zeleninový vývar a varíme, až kým tekvica a mrkva nie sú úplne mäkké, čo trvá približne 20-30 minút.
Keď sú všetky zložky uvarené, polievku rozmixujeme do hladka pomocou tyčového mixéra. Ochutíme soľou a korením. Na koniec podávame polievku teplú, ozdobenú čerstvým koriandrom alebo petržlenom. Dobrou chuť!
Vďaka za recept! Určite vyskúšam, znie to veľmi chutne.
Hokkaido tekvica je úžasná, rada varím jej polievku. Ďakujem za tip!
Tento recept mi veľmi chutí, skvelý nápad na obed.
Hokkaido tekvica je naozaj unikátna svojou chuťou. Ďakujem za inšpiráciu!
Polievka z hokkaido tekvice je moja obľúbená. Skvelý recept!
Veľmi dobre vysvetlené, určite vyskúšam tento recept. Hoci mám rád aj tradičnú tekvicovú polievku.