Hrachová polievka od Mačingovej

 

Tradičná hrachová polievka je skvelou voľbou pre chladné obdobia. Pre vás som pripravil recept z dielne Mačingovej, ktorá sa vyznačuje svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou.

Ingrediencie:

  • 300 g žltej zmesi na hrachovú polievku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa vkusu
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • petržlenová vňať na dekoráciu

 

Recept na hrachovú polievku z Mačingovej kuchyne

Príprava:

  1. Dôkladne premyjeme hrach a varíme ho spolu s vývarom. Na miernom ohni varíme približne 30 minút, kým hrach nezmäkne.
  2. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a restujeme na oleji vo veľkom hrnci. Pridáme mletú papriku a rascu a orestujeme, aby sa uvolnili ich chute.
  3. Mrkvu a zemiaky nakrájame na menšie kocky a pridáme ich do hrnca k restovanej cibuli. Pridáme pretlačený cesnak a všetko krátko opražíme.
  4. Zmiešame zeleninový vývar s uvareným hrachom a zmiešame s ostatnými ingredienciami v hrnci. Dobre premiešame, privedieme k varu a varíme asi 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  5. Polievku rozmixujeme do hladkej konzistencie pomocou mixéra na rúru alebo ponorného mixéra. V prípade, že je polievka príliš hustá, pridáme trochu vody alebo vývaru.
  6. Polievku ochutíme soľou a čiernym korením podľa vkusu.
  7. Podávame posypanú posekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si na nej pochutnáte! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky alebo priania na recepty, neváhajte sa opýtať.

Hrachová polievka od Mačingovej-2

2) Hrachová polievka od Mačingovej

Hrachová polievka patrí medzi jedlá, ktoré sú súčasťou tradičnej slovenskej kuchyne. Jej príprava je jednoduchá a ingrediencie sú bežne dostupné. Dnes si predstavíme recept na hrachovú polievku, inšpirovanú tradičnými receptami od Mačingovej. Pripravte sa na fantastický a chutný zážitok, ktorý si obľúbite!

Zelená fazuľka – polievka

Zelená fazuľka – polievka

Čítať viac »

Ingrediencie na hrachovú polievku

Na prípravu budete potrebovať:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkvu
  • 1 zemiak
  • 2 litre zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • 1 snítka petržlenu na ozdobu

Tento recept je jednoduchý a pracuje sa s bežne dostupnými ingredienciami, ktoré nájdete vo svojej kuchyni.

 

Pokyny na prípravu polievky

Vyžaduje si to len niekoľko krokov: najprv namočte sušený hrach do vody na niekoľko hodín alebo cez noc. Následne ho sceďte. Na pánvi s olejom opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezíska zlatohnedú farbu. Pridajte mrkvu a zemiak, nakrájané na menšie kocky, a opražte ich spolu niekoľko minút.

Vložte namočený hrach do hrnca so zeleninovým vývarom a pridajte zmes z pánve. Varíme na strednom plameni, kým hrach nezmäkne, obvykle to trvá 30-40 minút. Na konci ochutnajte a dochuťte soľou a korením. Nezabudnite polievku servírovať teplú, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hrachová polievka podľa Mačingovej je nielen lahodná, ale aj výživná. Môžete si ju vychutnať ako obed alebo večeru, a určite poteší vašu rodinu alebo priateľov. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Xkocurova píše:

    Vyzerá to veľmi chutne! Určite si to vyskúšam.

  2. Ctibor99 píše:

    Skvelý recept na klasickú slovenskú polievku. Určite vyskúšam uvariť, keďže je taký jednoduchý.

    1. 😍 Bibi 🔥 píše:

      Jednoduchý a zdravý! 🙂