Hrachová polievka zo suchého hrachu

 

Nie len, že si môžete jednoducho pripraviť chutnú hrachovú polievku zo suchej hrachu, ale tiež sa s vami podelím o fantastický recept! Tu je tradičný recept na hrachovú polievku:

Suroviny:

  • 250 g suchého hrachu
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne drvené
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie
  • klíčky na dekoráciu

 

Hrachová polievka zo suchého hrachu

Postup:

  1. Namočte suchý hrach na noc, aby sa zjemnil.
  2. Na druhý deň hrach opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
  3. Na stredne vysokom ohni zahrejte hrniec a pridajte olej. Smažte cibuľu, mrkvu a zemiaky približne 5 minút, kým nezačnú zmäknúť.
  4. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1-2 minúty.
  5. Do hrnca pridajte namočený hrach a zeleninový vývar. Priveďte k varu a následne znížte teplotu. Varíme asi 30-40 minút, kým hrach nezhustne.
  6. Pomocou ponorného mixéra alebo mixéra na polievky jemne rozmixujte polievku, kým nedosiahne hladkú textúru.
  7. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením podľa svojich preferencií.
  8. Podávajte teplú polievku s čerstvými klíčkami na ozdobenie.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vychutnať si lahodnú hrachovú polievku zo suchej hrachu. Prajem dobrú chuť!

Hrachová polievka zo suchého hrachu-2

2) Hrachová polievka zo suchého hrachu

Hrachová polievka zo suchého hrachu je skvelé a výživné jedlo. Ide o tradičný pokrm, ktorý si mnohí z nás pamätajú z raného veku. Hrach obsahuje množstvo živín a vlákniny, čo robí túto polievku nielen chutnou, ale taktiež zdravou alternatívou pre každodenné stravovanie.

Ingrediencie na Hrachovú Polievku

Na prípravu hrachovej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:

Koľko kalórií má polievka?

Koľko kalórií má polievka?

Čítať viac »

  • 250 g suchého hrachu
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 zemiak
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového alebo mäsového vývaru
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

Postup na Prípravu Hrachovej Polievky

1. Najprv si pripravte hrach. Opláchnite suchý hrach a namočte ho do vody na minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.

2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nasekanú cibuľu a osmažte ju do zlatista. Potom pridajte nakrájanú mrkvu, zemiak a cesnak.

3. Na panvicu pridajte namočený hrach a všetko dôkladne premiešajte. Potom zalejte vývarom a priveďte k varu.

4. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a varte 30-40 minút, kým hrach nezmäkne. Po dokončení môžete polievku rozmixovať na hladkú konzistenciu.

5. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením. Hrachovú polievku podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Bkazimirova píše:

    Skvelý recept! Urobila som polievku presne podľa tohto návodu a bola výborná. Určite si ju ešte uvarím.

  2. Radovan Babka píše:

    Hrachová polievka zo suchého hrachu je vynikajúce a výživné jedlo. Je to tradičný pokrm, ktorý si mnohí z nás pamätajú z detstva. Hrach je bohatý na živiny a vlákninu, čo robí túto polievku nielen chutnou, ale aj zdravou voľbou pre každodenné stravovanie.