Nie len, že si môžete jednoducho pripraviť chutnú hrachovú polievku zo suchej hrachu, ale tiež sa s vami podelím o fantastický recept! Tu je tradičný recept na hrachovú polievku:
Suroviny:
- 250 g suchého hrachu
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne drvené
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
- klíčky na dekoráciu
Hrachová polievka zo suchého hrachu
Postup:
- Namočte suchý hrach na noc, aby sa zjemnil.
- Na druhý deň hrach opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať.
- Na stredne vysokom ohni zahrejte hrniec a pridajte olej. Smažte cibuľu, mrkvu a zemiaky približne 5 minút, kým nezačnú zmäknúť.
- Pridajte nasekaný cesnak a smažte ešte 1-2 minúty.
- Do hrnca pridajte namočený hrach a zeleninový vývar. Priveďte k varu a následne znížte teplotu. Varíme asi 30-40 minút, kým hrach nezhustne.
- Pomocou ponorného mixéra alebo mixéra na polievky jemne rozmixujte polievku, kým nedosiahne hladkú textúru.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a čiernym korením podľa svojich preferencií.
- Podávajte teplú polievku s čerstvými klíčkami na ozdobenie.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vychutnať si lahodnú hrachovú polievku zo suchej hrachu. Prajem dobrú chuť!
2) Hrachová polievka zo suchého hrachu
Hrachová polievka zo suchého hrachu je skvelé a výživné jedlo. Ide o tradičný pokrm, ktorý si mnohí z nás pamätajú z raného veku. Hrach obsahuje množstvo živín a vlákniny, čo robí túto polievku nielen chutnou, ale taktiež zdravou alternatívou pre každodenné stravovanie.
Ingrediencie na Hrachovú Polievku
Na prípravu hrachovej polievky budete potrebovať nasledujúce zložky:
- 250 g suchého hrachu
- 1 stredne veľká cibuľa
- 1 mrkva
- 1 zemiak
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového alebo mäsového vývaru
- 1 polievková lyžica olivového oleja
Postup na Prípravu Hrachovej Polievky
1. Najprv si pripravte hrach. Opláchnite suchý hrach a namočte ho do vody na minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
2. Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte nasekanú cibuľu a osmažte ju do zlatista. Potom pridajte nakrájanú mrkvu, zemiak a cesnak.
3. Na panvicu pridajte namočený hrach a všetko dôkladne premiešajte. Potom zalejte vývarom a priveďte k varu.
4. Po dosiahnutí varu znížte teplotu a varte 30-40 minút, kým hrach nezmäkne. Po dokončení môžete polievku rozmixovať na hladkú konzistenciu.
5. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením. Hrachovú polievku podávajte horúcu s čerstvým chlebom. Prajem dobrú chuť!
Skvelý recept! Urobila som polievku presne podľa tohto návodu a bola výborná. Určite si ju ešte uvarím.
Hrachová polievka zo suchého hrachu je vynikajúce a výživné jedlo. Je to tradičný pokrm, ktorý si mnohí z nás pamätajú z detstva. Hrach je bohatý na živiny a vlákninu, čo robí túto polievku nielen chutnou, ale aj zdravou voľbou pre každodenné stravovanie.