Hrachová polievka zo suchého hrachu s údeným mäsom

Hrachová polievka pripravená zo suchého hrachu s údeným mäsom predstavuje jednoduché, chutné a výživné jedlo, ktoré vás príjemne zahreje v chladných dňoch.

Ingrediencie:
– 250g suchého hrachu
– 200g údeného mäsa
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 zemiak
– soľ, čierne korenie, mletá paprika

 

Hrachová polievka z suchého hrachu s údeným mäsom

Postup:
1. Hrach starostlivo preberieme, opláchneme a namočíme do vody na celú noc.
2. Na ďalší deň hrach scedíme a presunieme do hrnca.
3. Nalejeme 1,5 litra vody a varíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým hrach nezmäkne.
4. Medzitým očistíme zeleninu, nasekáme ju na malé kúsky a pridáme do hrnca s hrachom.
5. Uzené mäso napokon nakrájame na malé kúsky a tiež ho vložíme do hrnca.
6. Dochutíme solou, čiernym korením a mletou paprikou podľa vlastnej chuti.
7. Pokračujeme vo varení ďalších 15-20 minút, kým zelenina nebude mäkká.
8. Polievku necháme niekoľko minút odstáť pred podávaním.

Ako dlho sa varí špargľa?

Ako dlho sa varí špargľa?

Čítať viac »

Hrachová polievka zo suchého hrachu s údeným mäsom je hotová a je možné ju podávať s čerstvým chlebom alebo posypať šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *