Ak hľadáte recept na hrachovú polievku zo sušeného hrachu, tu je pre vás jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 250 g sušeného hrachu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky
Hrachová polievka zo sušeného hrachu
Postup:
- Vložte sušený hrach do vody a nechajte ho cez noc namočený.
- Nasledujúci deň vodu z hrachu zlejte a prepláchnite ho pod tečúcou vodou.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak, nakrájané mrkvy a zemiaky. Orestujte zeleninu, kým sa cibuľa nezačne zlatisto preháňať.
- Pridajte namočený hrach a zeleninový vývar. Varíme, kým sa hrach a zelenina neuvária a nezmäknú.
- Po uvarení pretlačte polievku tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu. Ak preferujete hrubšiu polievku, môžete ju tiež iba rozdrvíme vidličkou.
- Ochutnajte a pridajte podľa chuti soľ a korenie.
- Podávajte s čerstvými bylinkami a kúsok chleba.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej hrachovej polievky zo sušeného hrachu. Dobrú chuť!
2)
Hrachová polievka je obľúbeným jedlom, ktoré patrí k tradičným slovenským pokrmom. Jej hlavnou zložkou je sušený hrach, ktorý poskytuje nielen skvelú chuť, ale aj množstvo živín. V tejto recepte vám ukážeme, ako pripraviť chutnú hrachovú polievku, ktorá poteší chuťové poháriky celej rodiny.
Ingrediencie potrebné na hrachovú polievku
Aby ste si mohli užiť výnimočnú chuť tejto polievky, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 250 g sušeného hrachu
- 2 stredné zemiaky
- 1 mrkva
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 litres vody alebo zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na restovanie
Postup na prípravu hrachovej polievky
Najprv si sušený hrach dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou. Potom ho namočíme na niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby zmäkol. Následne v hrnci na oleji osmažíme najprv nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zemiaky. Palo sa pridá aj cesnak.
Keď sú zelenina jemne opražená, pridáme nasáčkovaný hrach a zalejeme všetko vodou alebo vývarom. Varíme na strednej teplote asi 40-60 minút, až kým hrach nezmäkne. Na záver dochutíme soľou a korením. Ak chcete polievku rozmixovať na jemno, môžete ju prejsť ponorným mixérom.
Na hrachovú polievku sa hodí servírovať s čerstvým chlebom alebo krutónmi. Tento pokrm je skvelou voľbou nielen pre zimné dni, ale aj ako výživná večera. Dúfame, že si túto polievku obľúčite a pripravíte ju znova!
Dobre vyzerá tento recept, určite ho vyskúšam.
Ďakujem za návod, skúsim navariť polievku podľa tohto receptu.
Výborný recept na hrachovú polievku, určite vyskúšam.
Ďakujem za zdieľanie tejto skvelého receptu. Už sa teším na vyskúšanie!
Nikdy som neskorovala s receptami od tohto autora, takže si myslím, že aj tento bude výborný.