Hrášková polievka z konzervy - recept

Tu je jednoduchý recept na hráškovú polievku z konzervy:

Suroviny:

  • 1 konzerva hrášku (400 g)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky sladkej smotany (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Hrášková polievka z konzervy – recept

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju, kým nie je mäkká a sklovitá.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho krátko, aby nezohnedol.
  3. Pridajte obsah konzervy s hráškom (spolu s tekutinou) a premiešajte.
  4. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte povariť.
  5. Keď polievka zovrie, znížte teplotu, pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte variť ďalších 10-15 minút.
  6. Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie korenie, ak je to potrebné.
  7. Ak chcete, môžete pridať aj sladkú smotanu, ktorá dodá polievke hladkosť a jemnosť. Varte ešte pár minút, aby sa smotana zohriala.
  8. Polievku podávajte teplú a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento jednoduchý recept pomôže vytvoriť vynikajúcu hráškovú polievku z konzervy!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *