Hrachové lievančeky s klobásou

Hrachové lievančeky s klobásou sú vynikajúcim pokrmom, ktorý určite oceníte. Tu je jednoduchý recept, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 200 g hrachu
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g klobásy, nakrájanej na plátky
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Hrachové lievančeky s klobásou

Postup:

  1. Hrach nechajte cez noc namočiť vo vode.
  2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridajte namočený hrach a nechajte variť, kým sa zmäkne. Potom ho sceďte a nechajte ho vychladnúť.
  4. Vo veľkej miske premiešajte vajcia, múku, soľ a korenie. Pridajte už vychladnutý hrach a dobre premiešajte, aby ste vytvorili homogénnu zmes.
  5. Na panvici zohrejte trochu oleja a lyžičkou odoberajte porcie cesta a dávajte ich na panvicu. Každú porciu stlačte vidličkou, aby ste vytvorili lievanček. Smažte ich z oboch strán, kým nebudú pekné a zlatisté.
  6. Vráťte klobásu na panvicu a orestujte ju, kým nezíska jemne zlatú farbu.
  7. Servírujte hrachové lievančeky s orestovanou klobásou a podávajte teplé.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

 

2)

Ak hľadáte originálny recept, ktorý okorení vašu kuchyňu, ochutnajte hrachové lievančeky s klobásou. Tento lahodný pokrm je nielen lahodný, ale aj bohatý na bielkoviny a výživné látky, ktoré vás zasýtia. V tomto recepte vám krok za krokom ukážeme, ako pripraviť tieto fantastické lievančeky, ktoré sú ideálne na obed či večeru.

Ingrediencie na hrachové lievančeky

Na prípravu hrachových lievančekov budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 400g sušeného hrachu
  • 2 vajcia
  • 250ml mlieka
  • 150g pšeničnej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 200g klobásy (napríklad údenej)
  • 1 cibuľa
  • Na opekanie: rastlinný olej

Postup na prípravu hrachových lievančekov

1. Najskôr dôkladne opláchnite hrach pod tečúcou vodou a nechajte ho namočený v studenej vode aspoň na 4 hodiny alebo najlepšie cez noc.

2. Po namočení hrachu ho sceďte a dajte variť do hrnca s vodou. Varíme cca 30 minút, kým nie je mäkký. Následne ho nechajte vychladnúť.

3. Opečte na panvici cibuľu nakrájanú na kocky a klobásu na plátky, kým je zlatohnedá. Potom ich nechajte vychladnúť.

4. V mixéri zmiešajte uvarený hrach, vajcia, mlieko, múku, soľ a korenie do hladkej hmoty. Do zmesi pridajte vychladenú cibuľu s klobásou a jemne premiešajte.

5. Na panvici rozohrejte olej. Z pripraveného cesta tvarujte lievančeky a smažte do zlatista z oboch strán.

6. Podávajte horúce, priamo z panvice, ideálne s obľúbeným dipom alebo jogurtom.

Hrachové lievančeky s klobásou sú skvelým jedlom, ktoré uspokojí vašu chuť a zároveň poteší aj vašich blízkych. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. MaličkýKocúr píše:

    Tento recept na hrachové lievančeky s klobásou vyzerá úžasne! Už sa teším, ako si ich pripravím. Určite budú skvelou voľbou na večeru s rodinou. Mám rád jedlá, ktoré sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu!

  2. SladkáCukríková píše:

    Hrachové lievančeky sú moje obľúbené! Tento recept je super jednoduchý a určite sa mi podarí. Klobása k tomu? To bude bomba! Už sa nemôžem dočkať, kedy ich ochutnám s celou rodinou.

  3. ZelenýJelen píše:

    Wow, hrachové lievančeky vyzerajú fantasticky! Môj manžel je veľký fanúšik klobásy a tento recept ho určite poteší. Som nadšená z možnosti variť niečo nové a zdravé. Dúfam, že sa to podarí!

  4. KreatívnyKuchár píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal! Hrachové lievančeky s klobásou znejú tak chutne a výživne. Rád skúšam nové veci v kuchyni a toto vyzerá ako skvelý spôsob, ako potešiť rodinu.

  5. VeselýŠašo píše:

    Hrachové lievančeky sú skvelé pre každého! Tento recept je veľmi inšpirujúci a už teraz mám chuť na takéto jedlo. Nemôžem sa dočkať, kedy si ich pripravím aj so svojimi kamarátmi!

  6. MäkkýMedvedík píše:

    Tieto hrachové lievančeky vyzerajú veľmi chutne! Milujem jednoduché recepty a táto kombinácia s klobásou ma úplne dostala. Urobím si ich na víkendovú oslavu s priateľmi a verím, že budú mať úspech!

  7. TajomnýZajko píše:

    ‘Dobrú chuť’ má úplne nový význam pri tomto recepte! Hrachové lievančeky sú nielen ľahké na prípravu, ale aj výživné. Klobása im dodáva špeciálnu chuť. Už sa teším na kulinárske experimentovanie v kuchyni!

  8. 'ZlatáRybka' píše:

    ‘Dobrú chuť’ nebolo nikdy tak lákavé! Hrachové lievančeky s klobásou sú presne to jedlo, ktoré si chcem pripraviť na obed. Verím, že všetci moji priatelia budú nadšení z tejto lahodnej kombinácie.

  9. 'TanečnáHviezda' píše:

    ‘Oh wow!’ Hrachové lievančeky znie super! Je to zdravé a zároveň chutné jedlo. Teším sa na varenie v kuchyni a dúfam, že všetkým bude chutiť tak ako mne!

  10. HravýPanda píše:

    Mňam! Tieto hrachové lievančeky musím vyskúšať! Klobása im dodá skvelú chuť. Som nadšený z nových receptov a tento mi určite spríjemní deň!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *