Hranolky s kečupom

Hranolky s kečupom, no Dámi a Páni. Tento recept sa hádam enmusí predstavovať. Každý z nás by rád pripravil podobné hranolky, ako sú v MacDonalde, ale tie asi nepripravíme. No môžeme sa tomu veľmi priblížiť. A to s týmto receptom je možné. 

Propravila som ho, tak aby vyhovola aj začiatkočníkom v kuchyni. Takže sa nemusíte obávať. 

Zoznam ingrediencií

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/4 lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/4 lyžičky cibule v prášku
  • 1/2 šálky kečupu

 

Hranolky s kečupom

Postup

1. Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.

2. Ošúpajte zemiaky a nakrájajte ich na hranolky.

3. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, papriku, cesnak a cibuľu.

4. Pridajte hranolky do misky a premiešajte, aby boli hranolky pokryté zmesou.

5. Rozložte hranolky na plech s papierom na pečenie a pečte ich v rúre po dobu 20-25 minút, kým nie sú zlatohnedé a krehké.

6. Podávajte s kečupom.

 

2) 

Hranolky sú klasickým jedlom, ktoré sa teší obľube po celom svete. Ideálne ako príloha aj samostatné jedlo, hranolky ale najlepšie chutia so šťavnatým kečupom. V nasledujúcom recepte vám ukážeme, ako si pripraviť chutné hranolky od základov až po finálny produkt. Spojte sa s rodinou a priateľmi a doprajte si túto lahodnú pochúťku!

Ingrediencie na hranolky

Na prípravu hranoliek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • Olivový olej alebo slnečnicový olej
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie (nepovinné)

Pre podávanie:

  • Kečup

Postup prípravy hranolkov

1. Začnite tým, že zemiaky dôkladne umyjete. Následne ich olúpte a nakrájajte na tenké prúžky alebo hranolky podľa vašich preferencií.

2. V mise premiešajte nakrájané zemiaky s olivovým olejom, soľou a prípadne čiernym korením. Uistite sa, že sú všetky kúsok dobre pokryté.

3. Predhrejte rúru na 200 °C. Hranolky rozložte na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte približne 30-35 minút, alebo dovtedy, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

4. Po upečení ich podávajte horúce, s čerstvým kečupom na namáčanie. Takto pripravené hranolky sú skvelé ako občerstvenie alebo ako príloha k mäsu a zelenine.

Vyhľadajte si a užite si tento recept na hranolky s kečupom! Na zdravie!

Podobné príspevky

2 Komentáre

  1. Ctibor54 píše:

    Skvelý recept! Hranolky sú moje obľúbené jedlo a rada vyskúšam tento recept.

  2. Libusa32 píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to veľmi chutne!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *