Hranolky s kečupom

 

Hranolky so kečupom, dámy a páni. Tento recept asi netreba podrobne predstavovať. Každý z nás by určite chcel pripraviť hranolky, aké ponúkajú v McDonald’s, avšak to asi nezvládneme. Môžeme sa k nim však priblížiť. A s pomocou tohto receptu je to možné. 

Pripravila som ho tak, aby bol zrozumiteľný aj pre novice v kuchyni. Takže si niet dôvodu robiť obavy. 

Zoznam surovín

  • 4 veľké zemiaky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/4 lyžičky cesnaku v prášku
  • 1/4 lyžičky cibule v prášku
  • 1/2 šálky kečupu

Hranolky so kečupom

Postup

1. Rúru predohrejte na 220 stupňov Celzia.

2. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na hranolky.

3. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, korenie, papriku, cesnak a cibuľu.

4. Pridajte hranolky do zmesi a dôkladne premiešajte, aby sa zmes rovnomerne naniesla na hranolky.

5. Rozmiestnite hranolky na plech s papierom na pečenie a pečte ich v rúre 20-25 minút, až kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú farbu.

6. Servírujte s kečupom.

Najlepšia oškvarková pomazánka

Najlepšia oškvarková pomazánka

Čítať viac »

Hranolky so kečupom-2

2) Hranolky s kečupom

Hranolky sú tradičným jedlom, ktoré si získalo popularitu na celom svete. Sú skvelou prílohou aj samostatným pokrmom, avšak najlepšie chutia so šťavnatým kečupom. V nasledujúcom recepte vám ukážem, ako si pripraviť delikátne hranolky od základov až po finálnu verziu. Zlúčte sa s rodinou a priateľmi a vychutnajte si túto vynikajúcu pochúťku!

Ingrediencie na hranolky

Na prípravu hranoliek potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • Olivový olej alebo slnečnicový olej
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie (nepovinné)

Na servírovanie:

  • Kečup

Postup prípravy hranolkov

1. Začnite tak, že zemiaky dôkladne umyjete. Potom ich ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky alebo hranolky podľa svojich preferencií.

2. V mise premiešajte nakrájané zemiaky s olivovým olejom, soľou a prípadne čiernym korením. Uistite sa, že všetky kúsky sú dobre pokryté.

3. Rúru predohrejte na 200 °C. Hranolky rozložte na plech s papierom na pečenie. Pečte ich približne 30-35 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú a chrumkavú textúru.

4. Po upečení podávajte horúce, s čerstvým kečupom na namáčanie. Takto pripravené hranolky sú ideálne ako snack alebo ako príloha k mäsu a zelenine.

Vyhľadajte a vychutnajte si tento recept na hranolky so kečupom! Na zdravie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Ctibor54 píše:

    Skvelý recept! Hranolky sú moje obľúbené jedlo a rada vyskúšam tento recept.

  2. Libusa32 píše:

    Nemôžem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to veľmi chutne!