Hrášková polievka s haluškami je skvelou voľbou na teplé a sýte jedlo počas obeda. Tu je jednoduchý návod, ktorý si môžete vyskúšať:
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky zeleného hrášku (môžete použiť čerstvý alebo mrazený)
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 stonky zeleru, nasekané
- 2 mrkvy, nasekané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymianu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 1 šálka halušiek (môžete použiť obyčajné halušky alebo gnocchi)
Hrášková polievka s haluškami
Pokyny:
- Na panvici zohrejte trochu oleja a pridajte cibuľu, zeler, mrkvu a cesnak. Dusíme, kým zelenina nie je jemná.
- Pridajte zelený hrášok a vývar. Priveďte do varu a znížte teplotu. Varíte, kým hrášok nie je mäkký, asi 10-15 minút.
- Pomocou mixéra rozmixujte polievku do hladkej konzistencie. Ak preferujete hráškovú polievku s kúskami, rozmixujte ju iba čiastočne.
- Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte tymian, soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti. Podľa potreby dolejete viac vývaru, ak je polievka príliš hustá.
- V malom hrnci pripravte halušky podľa pokynov na obale.
- Do hráškovej polievky vmiešajte smotanu na varenie.
- Na záver pridajte uvarené halušky do polievky. Premiešajte a nechajte ich prevziať vôňu polievky na pár minút.
- Servírujte horúco a môžete ozdobiť čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!
Tento jednoduchý návod vám umožní vychutnať si chutnú hráškovú polievku s haluškami. Užite si ju!