Krémová polievka z húb ako v reštaurácii.
Suroviny:
- 500 g čerstvých húb (hríby, žampióny)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 polievkové lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
- čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Krémová polievka z húb
Návod na prípravu:
- Húbky očistíme a nasekáme na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak krájame na jemné kocky.
- Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme do zlata.
- Pridáme nasekané huby a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým nezmäknú a nezhustnú.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladkej konzistencie.
- Vývar zohrejeme v hrnci a pridáme do neho hribovú zmes.
- Varíme asi 10 minút, aby sa spojili chute.
- Pridáme smotanu na varenie a varíme ešte 2-3 minúty.
- Podávaná polievka by mala byť teplá a posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2) Hríbová krémová polievka
Krémová polievka z húb patrí medzi najobľúbenejšie recepty, ktoré poskytujú výnimočný a lahodný zážitok. Nie je len chutná, ale aj výživná, čo z nej robí perfektnú voľbu na chladnejšie dni. Pozrite si tento jednoduchý recept, ktorý si zamilujete.
Suroviny na krémovú polievku z húb
Na prípravu tejto lahodnej polievky potrebujete: 300 g čerstvých hríbov, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 zemiaky, 1 liter zeleninového vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, korenie a čerstvé bylinky na ozdobenie.
Postup na prípravu polievky
Na začiatku si dôkladne umyte hríby a nakrájajte ich na tenké plátky. V hrnci na strednom ohni rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Opražte ju, kým nezožltne, a potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridajte huby a nechajte ich opekať, až kým nezmäknú.
Potom pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Nechajte polievku variť približne 20 minút, aby medzitým zemiaky zmäkli. Potom polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej konzistencie a vlejte smotanu na varenie. Ochuťte soľou a korením podľa chute a pred podávaním ozdobte čerstvými bylinkami.
Tešte sa z tejto výnimočne lahodnej krémovej polievky z húb, ktorá vás dokonale zahreje a poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť!