Hríbová krémová polievka

 

Krémová polievka z húb ako v reštaurácii.

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (hríby, žampióny)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa vkusu
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Krémová polievka z húb

Návod na prípravu:

  1. Húbky očistíme a nasekáme na drobné kúsky. Cibuľu a cesnak krájame na jemné kocky.
  2. Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme do zlata.
  3. Pridáme nasekané huby a dusíme ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým nezmäknú a nezhustnú.
  4. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  5. Zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme do hladkej konzistencie.
  6. Vývar zohrejeme v hrnci a pridáme do neho hribovú zmes.
  7. Varíme asi 10 minút, aby sa spojili chute.
  8. Pridáme smotanu na varenie a varíme ešte 2-3 minúty.
  9. Podávaná polievka by mala byť teplá a posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Hríbová krémová polievka-2

Tvarohové poháre s lesným ovocím

Tvarohové poháre s lesným ovocím

Čítať viac »

2) Hríbová krémová polievka

Krémová polievka z húb patrí medzi najobľúbenejšie recepty, ktoré poskytujú výnimočný a lahodný zážitok. Nie je len chutná, ale aj výživná, čo z nej robí perfektnú voľbu na chladnejšie dni. Pozrite si tento jednoduchý recept, ktorý si zamilujete.

Suroviny na krémovú polievku z húb

Na prípravu tejto lahodnej polievky potrebujete: 300 g čerstvých hríbov, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 3 zemiaky, 1 liter zeleninového vývaru, 200 ml smotany na varenie, soľ, korenie a čerstvé bylinky na ozdobenie.

Postup na prípravu polievky

Na začiatku si dôkladne umyte hríby a nakrájajte ich na tenké plátky. V hrnci na strednom ohni rozohrejte trochu oleja a pridajte nasekanú cibuľu. Opražte ju, kým nezožltne, a potom pridajte nadrobno nakrájaný cesnak. Po chvíli pridajte huby a nechajte ich opekať, až kým nezmäknú.

Potom pridajte nakrájané zemiaky a zeleninový vývar. Nechajte polievku variť približne 20 minút, aby medzitým zemiaky zmäkli. Potom polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej konzistencie a vlejte smotanu na varenie. Ochuťte soľou a korením podľa chute a pred podávaním ozdobte čerstvými bylinkami.

Tešte sa z tejto výnimočne lahodnej krémovej polievky z húb, ktorá vás dokonale zahreje a poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

8 Komentárov

  1. Ttatar píše:

    Krémová polievka z čerstvých húb je moja obľúbená. Chystám sa ju vyskúšať už tento víkend, veľmi sa teším na jej prípravu.

  2. Fholubova píše:

    Tento recept na hríbovú krémovú polievku vyzerá úžasne! Určite si ju vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu.

  3. Mdebnar píše:

    Ďakujem za skvelý recept! Hríbová krémová polievka je moja obľúbená, rada si ju varím.

  4. Janko123 píše:

    Tento recept na hríbovú krémovú polievku je fantastický! Húb je v lese dosť, takže si ju určite pripravím. Je to jednoduché a vyzerá to chutne. Teším sa na varenie a ochutnávanie, určite mi bude chutiť!

  5. Smajlík píše:

    Wow, hríbová polievka vyzerá skvele! Určite ju skúsim spraviť cez víkend. Mám rád huby a smotanu, takže kombinácia týchto chutí ma veľmi láka. Ďakujem za tento úžasný recept!

  6. KikiKuchárka píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem v chladných dňoch! Hríbová krémová polievka má výborný vzhľad a vôňu. Určite ju pripravím pre svoju rodinu. Myslím si, že sa im bude páčiť rovnako ako mne!

  7. ZelenýPohárik píše:

    Perfektný recept na polievku! Vždy som miloval hríby a teraz ich môžem vyskúšať aj takto. Vďaka za podrobné pokyny, všetko sa zdá byť jednoduché a rýchle. Už sa teším na výsledok!

  8. Michaela_Hubárka píše:

    Hríbová krémová polievka vyzerá úžasne! Nikdy som ju neskúsila robiť sama, ale tento recept mi dáva odvahu to vyskúšať. Znie to veľmi chutne a zdravé! Ďakujem za inšpiráciu na varenie.