Hríbová polievka od babičky je klasickým jedlom plným nostalgie a vône po jeseni. Tu je recept, ktorý vám môže pomôcť obnoviť spomienky na ten bohatý, hrejivý chuť hríbov:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých hríbov
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 3 lyžice masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Hríbová polievka od babičky

Postup:

  1. Hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na rozohriatej panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom pridajte cesnak a hríby.
  3. Smažte, kým hríby nevydajú všetku tekutinu a neutrvá sa na panvici.
  4. Do hríbovéj zmesi pridajte zeleninový vývar a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a povarte asi 20 minút.
  5. Po 20 minútach pridajte smotanu a nechajte polievku ešte pár minút povariť.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby.
  7. Polievku podávajte ozdobenú čerstvým kôprom alebo petržlenom.

Užite si túto výbornú hríbovú polievku, ktorá vám prinesie pohodlie a pocit domova. Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *