Hríbová polievka od babičky je klasickým jedlom plným nostalgie a vône po jeseni. Tu je recept, ktorý vám môže pomôcť obnoviť spomienky na ten bohatý, hrejivý chuť hríbov:
Suroviny:
- 500 g čerstvých hríbov
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 3 lyžice masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Kôpor alebo petržlen na ozdobenie
Hríbová polievka od babičky
Postup:
- Hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Na rozohriatej panvici rozpustite maslo a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista, potom pridajte cesnak a hríby.
- Smažte, kým hríby nevydajú všetku tekutinu a neutrvá sa na panvici.
- Do hríbovéj zmesi pridajte zeleninový vývar a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a povarte asi 20 minút.
- Po 20 minútach pridajte smotanu a nechajte polievku ešte pár minút povariť.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby.
- Polievku podávajte ozdobenú čerstvým kôprom alebo petržlenom.
Užite si túto výbornú hríbovú polievku, ktorá vám prinesie pohodlie a pocit domova. Bon appétit!