Hríbová polievka s krúpami

 

Pokud hľadáte návod na hubovú polievku s krupicou, tu je jednoduchý postup, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 150 g krupice
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hríbová polievka s krúpami

Postup:

  1. Húby dôkladne umyte a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nasekajte.
  2. Na rozohriatom oleji osmažte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  3. Pridajte nakrájané huby a smažte ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým sa nezmenšia a nezačnú uvoľňovať šťavu.
  4. Pridajte krupicu a dôkladne premiešajte, aby sa chute prepojili.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a povarte polievku asi 15 – 20 minút, kým krupica nebude jemná a polievka dosiahne požadovanú hustotu. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vývaru.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa preferencie.
  7. Podávajte horúcu polievku, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na dekoráciu.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pripravit vynikajúcu hríbovú polievku s krupicou!

Hríbová polievka s krúpami-2

2) Hríbová polievka s krúpami

Hríbová polievka s krúpami je chutný a výživný pokrm, ktorý mnohí z nás milujú. Ideálna kombinácia delikátnych húb a krúp robí túto polievku nielen chutnou, ale aj zdravou voľbou pre akékoľvek ročné obdobie. Či už si chcete zaspomínať na jesenné zbery húb, alebo sa len zahriať počas chladných dní, táto polievka je tu pre vás!

Ako upiecť údene koleno?

Ako upiecť údene koleno?

Čítať viac »

Potrebné suroviny

Na prípravu hríbovej polievky s krúpami budete potrebovať:

  • 250g čerstvých hríbov (napríklad hriadok alebo suchohríb)
  • 100g krúp
  • 1 strednú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • olej, soľ, korenie
  • čerstvé bylinky na ozdobu (napríklad petržlen)

 

Postup prípravy hríbovej polievky

1. Najprv dôkladne umyte hríby a nakrájajte ich na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno a s olejom ich opražte na panvici do zlatista.

2. Potom pridajte nadrobno nakrájané mrkvy a zemiak, ktoré ste predtým očistili a nakrájali na kocky. Po chvíli pridajte nakrájané hríby a všetko spolu restujte ešte niekoľko minút.

3. Následne pridajte prepláchnuté krúpy a zalejte ich zeleninovým vývarom. Nechajte variť na miernom ohni asi 20-30 minút, až sú krúpy uvarené a zelenina sa zjemní. Na konci dochuťte soľou a korením podľa vášho vkusu.

4. Hotovú polievku podávajte s čerstvými bylinkami a chlebom ako skvelý doplnok. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *