Hríbová polievka s krúpami

Ak hľadáte recept na hríbovú polievku s krupicou, tu je jednoduchý návod, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 400 g čerstvých hríbov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 150 g krupice
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Hríbová polievka s krúpami

Postup:

  1. Čerstvé hríby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  2. Na rozohriatom oleji orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nakrájané hríby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom, kým sa zmenšia a začnú uvoľňovať šťavu.
  4. Pridajte krupicu a dôkladne premiešajte. To pomôže hríbom a cibuľe preniknúť do krupice.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a povarte polievku asi 15 – 20 minút, kým krupica nebude mäkká a polievka bude mať požadovanú konzistenciu. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vývaru.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Podávajte polievku horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúcu hríbovú polievku s krupicou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *