Ingrediencie:
– 400 g zeleného hrášku
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierne korenie
– petržlen na ozdobenie

 

Kalerábová polievka s hráškom

Postup:
1. Na začiatok si pripravíme ingrediencie – olúpeme a nasekáme cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kúsky.
2. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu. Potom pridáme mrkvu a zemiaky a restujeme ešte pár minút.
3. Do hrnca nalejeme zeleninový vývar a pridáme zelený hrášok. Pridáme aj zemiakovú zmes z panvice a necháme variť asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.
4. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
5. Hotovú polievku osmažíme do taniere a na ozdobu môžeme pridať nasekaný petržlen.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *