Ingrediencie:
– 250 g údeného mäsa (slaniny, klobásy)
– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 2 paradajky
– 250 g fazule
– olej
– soľ
– mleté korenie
– cesnak
– mäta
– petržlenová vňať

 

Fazuľová polievka s údeným a zeleninou

Postup:

1. Na panvici si osmažíme nakrájané údené mäso, cibuľu, mrkvu, zemiaky a pór na oleji.
2. Do hrnca pridáme 1,5 litra vody a necháme zovrieť.
3. Potom pridáme nakrájané paradajky a fazuľu a varíme približne 20 minút, až kým fazuľa nebude mäkká.
4. Na konci dochutíme soľou, mletým korením, cesnakom, nasekanou mätou a petržlenovou vňaťou.
5. Podávame teplú s chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *