Toto je skvelý recept na hribovú polievku s krupami:
Potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 500 g čerstvých hribov
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1/2 šálky krupice
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Hríbová polievka s mliekom
Postup:
- Hriby očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
- V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Pridajte hriby a dusite ich niekoľko minút, kým nezmäknú.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte povariť. Znížte teplotu a nechajte polievku varítkovať asi 15 minút.
- Pridajte krupicu a varíte ešte 10 až 15 minút, kým krupica nezmäkne.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne ju dochuťte podľa chuti.
- Podávajte horúcu hribovú polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!