Hríbová polievka s mliekom

Toto je skvelý recept na hribovú polievku s krupami:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g čerstvých hribov
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky krupice
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hríbová polievka s mliekom

Postup:

  1. Hriby očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  2. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  3. Pridajte hriby a dusite ich niekoľko minút, kým nezmäknú.
  4. Pridajte zeleninový vývar a nechajte povariť. Znížte teplotu a nechajte polievku varítkovať asi 15 minút.
  5. Pridajte krupicu a varíte ešte 10 až 15 minút, kým krupica nezmäkne.
  6. Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne ju dochuťte podľa chuti.
  7. Podávajte horúcu hribovú polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *