Hŕstková polievka lenivej ženy

 

Na túto pohodlnú ženu polievku potrebujete nasledujúce suroviny:

  • 1 väčšiu cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 stredne veľké zemiaky, ošúpané a narezané na kocky
  • 2 mrkvy, narezané na kolieska
  • 1 polievkovú lyžicu oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 konzervu pomarančového džúsu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 štipku mletej červenej papriky

 

Polievka pohodlnej ženy

Postup:

  1. Na stredne silnom ohni zohrejte olej v hrnci a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezmäknú a nezačnú voňať.
  2. Pridajte kocky zemiakov a mrkvu a krátko ich restujte spolu so zbytkovými surovinami.
  3. Zalejte to zeleninovým vývarom a pomarančovým džúsom a priveďte k varu. Znížte teplotu a nechajte variť, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
  4. Osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti. Pridajte mletú červenú papriku pre pikantnejšiu chuť.
  5. Nechajte polievku variť ešte niekoľko minút, aby sa chute spojili.
  6. Podávajte polievku teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Prajem dobrú chuť!

Hŕstková polievka lenivej ženy-2

2) Hŕstková polievka lenivej ženy

Polievka s hŕstkami je skvelou voľbou pre každého, kto hľadá chutný a rýchly recept s minimálnym úsiliem. Ako napovedá jej názov, ide o polievku pre pohodlné ženy (aj mužov), ktorá vás zasýti bez dlhého varenia. S týmto jednoduchým receptom pripravíte chutné jedlo za krátky čas.

Kuracie prsia na mede a cesnaku

Kuracie prsia na mede a cesnaku

Čítať viac »

Suroviny na hŕstkovú polievku

Na prípravu hŕstkovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 šálku hŕstky (napríklad hrášok, fazuľa alebo šošovica)
– 4 šálky zeleninového vývaru alebo vody
– 1 zemiak, narezaný na kocky
– 1 cibuľu, jemne nasekanú
– 2 strúčiky cesnaku, prepasírované
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olivový olej na smaženie
– Čerstvá petržlenová vňať na posypanie na konci

Postup na prípravu hŕstkovej polievky

Začnite tým, že na panvici rozohrejete trošku olivového oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a prepasírovaný cesnak a restujete do zlatista. Potom pridajte nakrájaný zemiak a hŕstku. Všetko dôkladne premiešajte a varte asi 5 minút. Následne pridajte zeleninový vývar alebo vodu. Osoľte, okoreňte a priveďte k varu.

Akonáhle sa všetko varí, znížte teplotu a nechajte polievku na miernom ohni asi 20 minút, alebo kým hŕstka nezmäkne. Po uvarení je dobré polievku ochutnať a v prípade potreby upraviť dochutenie. Následne podávajte v miske, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Takto rýchlo a jednoducho si môžete pripraviť výživnú hŕstkovú polievku, ktorá nielen zasýti, ale tiež poteší vašu rodinu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *