Hŕstková polievka lenivej ženy

Na túto lenivú ženu polievku potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 1 väčšiu cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pokrájané
  • 2 stredne veľké zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 polievkovú lyžicu oleja
  • 1l zeleninovej vývary
  • 1 konzervu pomarančovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 štipku mletej červenej papriky

 

Hŕstková polievka lenivej ženy

Postup:

  1. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť mäkké a voňavé.
  2. Pridajte zemiaky a mrkvu a krátko ich orestujte spolu so zvyšnými ingredienciami.
  3. Zalejte zeleninovým vývarom a pomarančovou šťavou a privedte k varu. Znížte teplotu a nechajte dusiť, kým zemiaky a mrkva nebudú mäkké.
  4. Osolte a okoreňte podľa chuti. Pridajte mletú červenú papriku pre pikantnejší zážitok.
  5. Nechajte polievku variť ešte pár minút, aby sa všetky chute spojili.
  6. Polievku servírujte teplú a môžete ju ozdobiť čerstvou vňaťou petržlenu alebo kôprom.

Dobrú chuť!

 

 

2)

Hŕstková polievka je ideálnym jedlom pre všetkých, ktorí hľadajú chutný a rýchly recept s minimálnym úsilím. Ako naznačuje jej názov, je to polievka pre lenivé ženy (aj mužov), ktorá vás zasýti bez dlhého varením. S týmto jednoduchým receptom zvládnete pripraviť lahodné jedlo za krátky čas.

Ingrediencie na hŕstkovú polievku

Na prípravu hŕstkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 šálku hŕstky (napríklad hrášok, fazuľa alebo šošovica)
– 4 šálky zeleninového vývaru alebo vody
– 1 zemiak, nakrájaný na kocky
– 1 cibuľu, nadrobno nakrájanú
– 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olivový olej na smaženie
– Čerstvá petržlenová vňať na posypanie na konci

Postup na prípravu hŕstkovej polievky

Začnite tak, že si na panvici rozohrejete trochu olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a restujte do zlatista. Následne pridajte nakrájaný zemiak a hŕstku. Všetko dobre premiešajte a varte asi 5 minút. Potom pridajte zeleninový vývar alebo vodu. Osolte, okoreňte a prineste do varu.

Keď sa všetko varí, znížte teplotu a nechajte polievku na miernom ohni asi 20 minút, alebo dokiaľ hŕstka nezmäkne. Po uvarení je dobré polievku ochutnať a v prípade potreby upraviť dochutenie. Následne podávajte v miske, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.

Takto rýchlo a jednoducho si môžete pripraviť výživnú hŕstkovú polievku, ktorá nielen zasýti, ale aj poteší vašu rodinu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *