Hŕstková polievka mimibazar

Hrachová polievka je veľmi obľúbená a tradičná polievka v stredoeurópskej kuchyni. Jej príprava je pomerne jednoduchá a chutí výborne. Tu je jednoduchý recept na hrachovú polievku:

Suroviny:

  • 250 g sušeného hrášku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja na smaženie
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hŕstková polievka mimibazar

Postup:

  1. Hrášok prepláchnite a nechajte namočený vo vode aspoň na 2 hodiny, alebo podľa pokynov na obale.
  2. Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu a zemiaky očistite a nakrájajte na kocky a cesnak rozdrvte.
  3. Na rozohriatej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu, zemiaky a cesnak, kým nezačnú mierne hnedať.
  4. V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte namočený hrášok a orestovanú zeleninu. Prikryte a varíme 30-40 minút, kým sa hrášok nezmäkne.
  5. Následne polievku rozmixujte do hladka pomocou mixéra alebo mixéru na ruku.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Polievku môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať s chlebom.

Dúfam, že vám chutí!

 

2)

Hŕstková polievka je obľúbený recept, ktorý mnohí poznajú zo svojich detských rokov. Je výživná, chutná a ideálna na každodenné jedlá. V tejto kuchynskej klasike sa spájajú jednoduché ingrediencie, ktoré tvoria bohatú chuti a textúru. Poďme sa pozrieť na to, ako si túto lahodnú polievku jednoducho pripravíme.

Ingrediencie potrebné na hŕstkovú polievku

Aby ste vytvorili chutnú hŕstkovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 šálka hŕstkových fazúľ (sušených)
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 zemiak, nakrájaný na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy hŕstkovej polievky

1. Najprv si umyte hŕstkové fazule a namočte ich do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc.

2. Po namočení, scedíme fazule a v hrnci na strednom ohni orestujeme nasekanú cibuľu a cesnak dozlata.

3. Pridajte mrkvu, zemiak a fazule, následne zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte povariť približne 30-40 minút, až kým nie sú fazule mäkké.

4. Na záver, dochuťte soľou a korením. Na tanieri môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Hŕstková polievka je skvelá volba na teplé a výživné jedlo. Skúste tento recept a zistite, prečo si táto polievka získala srdcia mnohých!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. Simkova Dasa píše:

    Hrachová polievka je moja obľúbená! Mňam!

  2. Ydrajna píše:

    Tento recept je super! Jednoduchý na prípravu, a chutí výborne.

  3. Pvesely píše:

    Rada varím tradičné jedlá a táto polievka je skvelá voľba. Ďakujem za recept!

  4. ZelenýPohár píše:

    Hrachová polievka je skutočne skvost! Vždy ma poteší, keď si ju môžem pripraviť na obed. Je jednoduchá a výživná. Rada pridávam aj trochu viac korenia, aby mala šmrnc. Určite vyskúšam aj tento recept!

  5. KuchynskáMačka píše:

    Tento recept na hrachovú polievku je super! Pamätám si, ako sme ju robili doma s rodinou. Je to jedlo, ktoré vás zahreje a dodá energiu. Ďakujem za zdieľanie takého chutného receptu!

  6. SlnečnýBlesk píše:

    Hrachová polievka mi vždy pripomína detstvo! Je to nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Rada experimentujem s prísadami a tento recept mi dáva veľa inšpirácie. Teším sa na prípravu tejto klasiky!

  7. ModrýObláčik píše:

    Wow, hrachová polievka je moja obľúbená! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a presne takto ju robila moja babička. Cítim sa vždy šťastná po jej zjedení. Určite ho vyskúšam čoskoro!

  8. KreatívnyKocúr píše:

    Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som si pripravila hrachovú polievku dnes večer! Máte pravdu, je to veľmi chutné a výživné jedlo. S pridaním petržlenovej vňate bude ešte lepšie! Ďakujem za tipy!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *