Hrachová polievka je veľmi obľúbená a tradičná polievka v stredoeurópskej kuchyni. Jej príprava je pomerne jednoduchá a chutí výborne. Tu je jednoduchý recept na hrachovú polievku:
Suroviny:
- 250 g sušeného hrášku
- 1 cibuľa
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice oleja na smaženie
-
petržlenová vňať na ozdobenie
Hŕstková polievka mimibazar
Postup:
- Hrášok prepláchnite a nechajte namočený vo vode aspoň na 2 hodiny, alebo podľa pokynov na obale.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, mrkvu a zemiaky očistite a nakrájajte na kocky a cesnak rozdrvte.
- Na rozohriatej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, mrkvu, zemiaky a cesnak, kým nezačnú mierne hnedať.
- V hrnci zohrejte zeleninový vývar a pridajte namočený hrášok a orestovanú zeleninu. Prikryte a varíme 30-40 minút, kým sa hrášok nezmäkne.
- Následne polievku rozmixujte do hladka pomocou mixéra alebo mixéru na ruku.
- Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Polievku môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávať s chlebom.
Dúfam, že vám chutí!
2)
Hŕstková polievka je obľúbený recept, ktorý mnohí poznajú zo svojich detských rokov. Je výživná, chutná a ideálna na každodenné jedlá. V tejto kuchynskej klasike sa spájajú jednoduché ingrediencie, ktoré tvoria bohatú chuti a textúru. Poďme sa pozrieť na to, ako si túto lahodnú polievku jednoducho pripravíme.
Ingrediencie potrebné na hŕstkovú polievku
Aby ste vytvorili chutnú hŕstkovú polievku, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 šálka hŕstkových fazúľ (sušených)
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 1 zemiak, nakrájaný na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy hŕstkovej polievky
1. Najprv si umyte hŕstkové fazule a namočte ich do vody na niekoľko hodín, ideálne cez noc.
2. Po namočení, scedíme fazule a v hrnci na strednom ohni orestujeme nasekanú cibuľu a cesnak dozlata.
3. Pridajte mrkvu, zemiak a fazule, následne zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Znížte teplotu a nechajte povariť približne 30-40 minút, až kým nie sú fazule mäkké.
4. Na záver, dochuťte soľou a korením. Na tanieri môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Hŕstková polievka je skvelá volba na teplé a výživné jedlo. Skúste tento recept a zistite, prečo si táto polievka získala srdcia mnohých!
Hrachová polievka je moja obľúbená! Mňam!
Tento recept je super! Jednoduchý na prípravu, a chutí výborne.
Rada varím tradičné jedlá a táto polievka je skvelá voľba. Ďakujem za recept!
Hrachová polievka je skutočne skvost! Vždy ma poteší, keď si ju môžem pripraviť na obed. Je jednoduchá a výživná. Rada pridávam aj trochu viac korenia, aby mala šmrnc. Určite vyskúšam aj tento recept!
Tento recept na hrachovú polievku je super! Pamätám si, ako sme ju robili doma s rodinou. Je to jedlo, ktoré vás zahreje a dodá energiu. Ďakujem za zdieľanie takého chutného receptu!
Hrachová polievka mi vždy pripomína detstvo! Je to nielen chutné, ale aj zdravé jedlo. Rada experimentujem s prísadami a tento recept mi dáva veľa inšpirácie. Teším sa na prípravu tejto klasiky!
Wow, hrachová polievka je moja obľúbená! Tento recept vyzerá jednoducho úžasne a presne takto ju robila moja babička. Cítim sa vždy šťastná po jej zjedení. Určite ho vyskúšam čoskoro!
Tento článok ma inšpiroval k tomu, aby som si pripravila hrachovú polievku dnes večer! Máte pravdu, je to veľmi chutné a výživné jedlo. S pridaním petržlenovej vňate bude ešte lepšie! Ďakujem za tipy!