Hŕstková polievka s údeným mäsom

Vedeli ste, že náš tradičný Slovenský pojem pre poctivé hŕstky, tak to je vlastne mix strukovín.

Taký sedlaický recept, ktoré je ale vynikajúci. Pripavíte ho do hodinky, no nezabudnite si noc predtým, namočiť strukoviny alebo aspoň 2 hodinky perdtým. Aby sa hŕstky vuarili, čo najrýchlejšie.

Vedeli ste, že som napísala aj recetp na tému: najlepšia hŕstková polievka môj recept.

Hŕstková polievka s údeným mäsom

Alebo tento video recept.

Sýta hŕstková polievka s údeným mäsom

 

 

2)

Hŕstková polievka je tradičná jedlá, ktorá si našla svoje miesto v mnohých slovenských domácnostiach. Kombinácia chutného údeného mäsa a hŕstkových bôbov robí túto polievku veľmi srdnatou a lahodnou. V tomto článku vám prinášame originálny recept, ktorý vás určite zaujme!

Ingrediencie, ktoré potrebujete

Na prípravu hŕstkovej polievky s údeným mäsom budete potrebovať:
– 300 g hŕstkových bôbov
– 200 g údeného mäsa (napríklad údená slanina alebo údená krkovička)
– 1 stredne veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 liter vody alebo vývaru
– soľ, korenie, majoránku na dochutenie
– nasekanú petržlenovú vňať na posypanie

Postup prípravy hŕstkovej polievky

1. Hŕstkové bôby namočte do vody aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc, aby sa dobre zmäkli.
2. Na veľkej panvici si rozohrejte trochu oleja a osmažte na ňom nakrájanú cibuľu do zlata.
3. Pridajte na kocky nakrájané údené mäso a restujte približne 5 minút, aby sa chutilo. Potom pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky.
4. Po pár minútach pridajte scezené hŕstkové bôby a zalejte vodou alebo vývarom. Osolte, okoreňte a oslovte majoránku.
5. Nechajte polievku variť na miernom ohni približne 45 minút, kým sú hŕstkové bôby mäkké. Na záver pridajte nasekaný cesnak a ešte trošku povarte.
6. Podávajte horúcu, posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Hotová hŕstková polievka s údeným mäsom je chutná a zasýti každého!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Melania píše:

    Starká miluje tento recept. Ja sa ním vždy inšpirujem a a ukladám do mobilu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *