Hŕstková polievka so zemiakmi

 

Tu je návod na hŕstkovú polievku so zemiakmi:

Ingrediencie:

  • 2 väčšie cibule, nasekané na drobné kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na jemné plátky
  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nakrájané na štvorčeky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár hŕstokov (asi 150 g), umytých a odcedených
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra na ozdobenie (voliteľné)

 

Hŕstková polievka so zemiakmi

Postup:

  1. Na stredne silnom plameni rozohrejte olej v hrnci a vmiešajte cibuľu. Smažte ju asi 5 minút, kým zmäkne a stane sa priesvitnou.
  2. Pridajte cesnak a zemiaky, následne ich opražte ďalších približne 5 minút, občas premiešajte.
  3. Pridajte hŕstky a zeleninový vývar. Privarte a znížte teplotu na strednú.
  4. Zakryte hrniec a nechajte polievku variť asi 15-20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
  5. Ochutnajte a podľa potreby doplňte soľou a korením.
  6. Ak máte chuť, môžete polievku rozmixovať do hladka, alebo ju nechať s kúskami zemiakov.
  7. Pred podávaním ju ozdobte nasekaným koriandrom.

Verím, že vám táto hŕstková polievka so zemiakmi bude chutiť!

Hŕstková polievka so zemiakmi-2

2) Hŕstková polievka so zemiakmi

Hŕstková polievka so zemiakmi je veľmi obľúbené jedlo, ktoré si vás určite získa svojou vynikajúcou chuťou a jednoduchou prípravou. Tento recept je skvelý na zahriatie počas chladných dní a výborne obohatí váš jedálny lístok. Pozrime sa na potrebné suroviny a postup prípravy tejto chutnej polievky.

Potrebné suroviny na prípravu

Na pripravenie hŕstkovej polievky so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Ako dlho sa varí knedľa na pare?

Ako dlho sa varí knedľa na pare?

Čítať viac »

  • 1 hrnček hŕstok (napr. sušené hrachy)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • Čerstvé bylinky (petržlen, kôpor) na ozdobenie

Príprava hŕstkovej polievky

1. Hrstky namočte na niekoľko hodín do vody, ideálne cez noc. Týmto spôsobom sa skráti doba varenia.

2. Na panvici ohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu, mrkvu a opražte do zlatožltej farby.

3. Potom primiešajte hŕstky a zemiaky nakrájané na kocky. Varíme všetko spolu asi 5 minút.

4. Následne zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým hŕstky a zemiaky nezmäknú.

5. Po uvarení polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti a podávajte s čerstvými bylinkami na ozdobenie.

Takto si jednoducho pripravíte hŕstkovú polievku so zemiakmi, ktorá je výživná a lahodná. Neváhajte a vyskúšajte tento recept doma!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *