Hŕstková polievka so zemiakmi

Tu je recept na hŕstkovú polievku so zemiakmi:

Suroviny:

  • 2 väčšie cibule, nakrájané na malé kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 4 väčšie zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 pohár hŕstokov (asi 150 g), opláchnutých a odsedených
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra na ozdobenie (voliteľné)

 

Hŕstková polievka so zemiakmi

Postup:

  1. Na stredne silnom ohni rozohrejte olej v hrnci a pridajte cibuľu. Smažte ju asi 5 minút, kým nie je mäkká a sklovitá.
  2. Pridajte cesnak a zemiaky a orestujte ich ďalších približne 5 minút, občas miešajte.
  3. Pridajte hŕstky a zeleninový vývar. Povarte a znižte teplotu na strednú avar.
  4. Pokryte hrniec a nechajte polievku variť asi 15-20 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  5. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  6. Ak chcete, môžete polievku rozmixovať s mixérom na hladkú konzistenciu, alebo ju nechať s kúskami zemiakov.
  7. Pred podávaním polievku ozdobte nasekaným koriandrom.

Dúfam, že vám túto hŕstkovú polievku so zemiakmi bude chutiť!

 

 

2)

Hŕstková polievka so zemiakmi je obľúbeným jedlom, ktoré si vás určite získa svojou chuťou a jednoduchosťou. Tento recept je ideálny na zahriatie počas chladných dní a skvele doplní váš jedálniček. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup prípravy tejto lahodnej polievky.

Ingrediencie potrebné na prípravu

Na prípravu hŕstkovej polievky so zemiakmi budete potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 hrnček hŕstok (napr. sušené hrachy)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • Čerstvé bylinky (petržlen, kôpor) na ozdobenie

Postup prípravy hŕstkovej polievky

1. Hrstky si namočte na niekoľko hodín do vody, najlepšie cez noc. Týmto spôsobom sa skráti čas varenia.

2. Na panvici zahrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu a osmažte do zlatista.

3. Potom pridajte hŕstky a zemiaky nakrájané na kocky. Varíme spolu asi 5 minút.

4. Následne zalejte všetko zeleninovým vývarom a nechajte variť na miernom ohni približne 30-40 minút, kým hŕstky a zemiaky nezmäknú.

5. Po uvarení polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti. Môžete ju podávať s čerstvými bylinkami na ozdobenie.

Týmto spôsobom si ľahko pripravíte hŕstkovú polievku so zemiakmi, ktorá je výživná a chutná. Neváhajte a vyskúšajte tento recept doma!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *