Jahňacia polievka s haluškami

Jahňacia polievka s haluškami je tradičným slovenským jedlom, ktoré sa skvelo hodí na chladné dni. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 500 g jahňacieho mäsa, nasekaného na menšie kúsky
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžica oleja
  • 1,5 litra vývaru (môžete použiť zeleninový alebo hovädzí vývar)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 200 g múky
  • 1 vajce
  • 100 ml mlieka

 

Jahňacia polievka s haluškami

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým sa nezhnednú.
  2. Pridajte jahňacie mäso a opekajte ho, kým nezmení farbu na vnútri.
  3. Pridajte mrkvu a zemiaky a orestujte ich pár minút.
  4. Zalejte vývarom a pridajte soľ a korenie. Nechajte vrieť asi 30 minút, kým sa mäso a zelenina neuvária.
  5. Medzitým pripravte halušky. V miske zmiešajte múku, vajce a mlieko, až vznikne tuhé cesto.
  6. Do vriacej polievky pomocou lyžice nalejte halušky. Varíme ich asi 10 minút, kým nebudú mäkké a plávajú na povrchu.
  7. Ochutnajte polievku a prípadne dochuťte soľou a korením.
  8. Podávajte horúcu jahňaciu polievku s haluškami a užite si jej výnimočnú chuť.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *