Polievka z kostí

Klasická jednoduchá polievočka vhodná na každý deň. Tento recept mám od svojej babky tak dúfam, že vám bude chutiť.

Dosť dlho som hľadal po skriňach aby som našla tento skvelý receptík tak osobne veľmi dúfam, že vám bude chutiť a rozhodne sa, si ho pripraviť. Poďme si teda ukázať ako sa pripravuje.

Polievka z kostí

Vývar z kostí a zeleniny - základ do polievok a omáčok | Zuzana Machová

Polievka z kostí je tradičná jednoduchá polievka, ktorá vyžaduje len pár základných ingrediencií a jej príprava je veľmi jednoduchá. Táto polievka je vhodná na každý deň a môže sa stať skvelou súčasťou vášho jedálnička. Máte tu recept, ktorý som našiel:

Potrebujete:

  • 500 g kostí (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 polievkovú lyžicu masla
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kosti dáme variť do väčšieho hrnca v dostatočnom množstve vody. Varíme ich asi 1,5 hodiny na miernom ohni, aby sa z kostí uvoľnila chutná vývar.
  2. Počas varenia kostí pripravíme zeleninu. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, mrkvu, zemiaky a petržlenový koreň nakrájame na malé kocky.
  3. Do druhej hrnca rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu spolu s ostatnou zeleninou. Necháme ju orestovať dozlatista.
  4. Uvoľnený vývar z kostí precedíme do druhého hrnca s orestovanou zeleninou. Ponecháme všetky ingrediencie variť na miernom ohni asi ďalších 20 minút, aby sa zelenina zmäkla.
  5. Na koniec dochutíme polievku soľou a korením podľa chuti.

Táto chutná polievka z kostí je hotová! Môžete ju podávať samostatne alebo s chlebom. Prijmite tento recept od mojej babky a dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť!

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *