Hŕstková polievka v tlakovom hrnci

 

Na prípravu polievky z hŕstky v tlakovom hrnci budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 500 g hŕstky (môžete využiť aj mrazené)
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 lyžice oleja
– soľ, čierne korenie, rasca
– 1 liter zeleninového vývaru

 

Polievka z hŕstky v tlakovom hrnci

Postup prípravy:

1. Na dno tlakového hrnca nalejte olej a zohrejte ho. Orestujte na ňom nasekanú cibuľu, mrkvu a zemiaky, kým nezmäknú.

Zemiakové placky plnené bryndzou

Zemiakové placky plnené bryndzou

Čítať viac »

2. Pridajte očistené a nasekané hŕstky a podlejte zeleninovým vývarom. Ochuťte soľou, korením a rascou.

3. Po uzavretí tlakového hrnca varte polievku približne 15 minút. Potom ju odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.

4. Po vychladnutí polievku z hŕstky zohrejte, prelejte do misky a podávajte.

Takto pripravená polievka z hŕstky je vynikajúca a výživná. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. KráľovnáPolievok píše:

    Wow, hŕstková polievka znie fantasticky! Určite to vyskúšam, pretože mám rád jednoduché a chutné recepty. V tlakovom hrnci to musí byť ešte rýchlejšie. Ďakujem za skvelý recept!

  2. MačkaMia píše:

    Juhú! Hŕstková polievka je presne to, čo potrebujem na tento chladný deň. Milujem variť v tlakovom hrnci, všetko je rýchlo hotové. Určite sa pustím do varenia podľa vášho receptu!

  3. Slniečko77 píše:

    Tento recept ma nadchol! Hŕstková polievka je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Príprava v tlakovom hrnci znie skvele a ušetrí čas. Už sa teším na výsledok!

  4. ZelenýJablko píše:

    Výborný nápad na hŕstkovú polievku! Znie to veľmi chutne a zdravé. Určite si pripravím tento recept cez víkend. Teším sa, ako si vychutnám túto lahodnú polievku s rodinou!

  5. TajomnýHrdina píše:

    Perfektný recept na hŕstkovú polievku! Tlakový hrniec urobí varenie rýchlejším a jednoduchším. Zelenina v kombinácii s hŕstkami znie ako ideálna voľba pre zdravé jedlo. Ďakujem za inšpiráciu!