Ingrediencie:
– 500 g húb (šampiňóny, hríby, akékoľvek podľa vlastného výberu)
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice masla
– 2 lyžice múky
– 1 lyžica octu
– 1 lyžica mletého korenia
– soľ a kyslá smotana podľa chuti
– petržlenová vňať na dekoráciu
Kyslá hubová polievka
Postup:
1. Húb sa dôkladne zbavíme nečistôt a nakrájame na plátky.
2. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno.
3. V panvici rozpustíme maslo a pridáme nasekanú cibuľu s cesnakom. Orestujeme, kým cibuľa nezmäkne.
4. Pridáme nakrájané huby a orestujeme ich spolu s cibuľou a cesnakom.
5. Primiešame múku a mleté korenie, dobre premiešame a zalejeme vodou.
6. Polievku varíme približne 30 minút, kým huby nezmäknú.
7. Na záver pridáme ocot a dôkladne premiešame.
8. Podľa chuti osolíme a ochutíme kyslou smotanou.
9. Polievku môžeme ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!