Potrebujeme:
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 koreň petržlenu
– 1/2 zeleru
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika
– 1,5 litra zeleninového vývaru
– 1 polievková lyžica hladkej múky
– čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Hubová polievka so zemiakmi – Recepty
Postup:
1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme na drobno, mrkvu, koreň petržlenu a zeler dôkladne umyjeme a nakrájame na malé kocky.
2. V hrnci zahrejeme lyžicu oleja a na ňom orestujeme cibuľu. Následne pridáme nakrájanú zeleninu a smažíme asi 10 minút.
3. Potom pridáme zemiaky, pridáme soľ, korenie a mletú sladkú papriku. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme, až kým zemiaky nezmäknú.
4. Keď sú zemiaky mäkké, zmiešame v miske múku so studenou vodou, čím vytvoríme zahusťovadlo. To pridáme do hrnca a necháme prevrieť.
5. Hotovú polievku servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou na dekoráciu.
Dobrú chuť!