Hubová polievka zo sušených hríbov

Tu máte jednoduchý recept na hubovú polievku zo sušených hribov:

Potrebujete:

  • 50 g sušených hribov
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 lyžicu masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenovú vňať na ozdobu

 

Hubová polievka zo sušených hríbov

Postup:

  1. Sušené hriby nechajte namočiť vo vode asi 30 minút, potom ich dôkladne opláchnite.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte namočené hriby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom niekoľko minút.
  5. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  6. Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte nakrájané zemiaky a orestovanú zmes s húbami.
  7. Privarte polievku do mäkka, zredukujte teplotu a nechajte ju variť na miernom ohni asi 20 – 30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a hlivy sa uvarené.
  8. Polievku môžete dochutiť soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

 

Hubová polievka zo sušených hríbov je výnimočná pochúťka, ktorá sa teší obľube v mnohých domácnostiach. Jej príprava je jednoduchá a výsledkom je chutná a voňavá polievka, ideálna na chladné dni. V tomto recepte si ukážeme, ako jednoducho pripraviť túto polievku s kvalitnými sušenými hríbmi.

Ingrediencie potrebné na polievku

Na prípravu hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 200 g sušených hríbov (napr. dubáky, kozáky)
  • 1 liter vody
  • 2 stredné zemiaky
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 bobkový list a niekoľko zrniek čierneho korenia
  • 1/2 šálky kyslej smotany na podávanie (voliteľné)
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

 

Postup na prípravu

1. Sušené hríby prepláchnite v studenej vode a namočte ich do teplej vody na približne 30 minút, aby zmäkli.

2. Medzitým ošúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak a zemiaky.

3. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu, až kým nebude sklovitá. Potom pridajte cesnak a na krátky čas ho osmažte.

4. Pridajte nakrájané zemiaky a namočené hríby aj s vodou, v ktorej sa namáčali. Doplňte ďalším litrom vody a pridajte bobkový list a korenie.

5. Polievku priveďte k varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 30 minút, kým sú zemiaky a hríby mäkké.

6. Na záver ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby. Servírujte horúcu, s lyžicou kyslej smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Táto hubová polievka zo sušených hríbov vás iste zahreje a poteší vašu rodinu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *