Tu máte jednoduchý recept na hubovú polievku zo sušených hribov:
Potrebujete:
- 50 g sušených hribov
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- 1 lyžicu masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petržlenovú vňať na ozdobu
Hubová polievka zo sušených hríbov
Postup:
- Sušené hriby nechajte namočiť vo vode asi 30 minút, potom ich dôkladne opláchnite.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte namočené hriby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom niekoľko minút.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte nakrájané zemiaky a orestovanú zmes s húbami.
- Privarte polievku do mäkka, zredukujte teplotu a nechajte ju variť na miernom ohni asi 20 – 30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a hlivy sa uvarené.
- Polievku môžete dochutiť soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.
2ň
Hubová polievka zo sušených hríbov je výnimočná pochúťka, ktorá sa teší obľube v mnohých domácnostiach. Jej príprava je jednoduchá a výsledkom je chutná a voňavá polievka, ideálna na chladné dni. V tomto recepte si ukážeme, ako jednoducho pripraviť túto polievku s kvalitnými sušenými hríbmi.
Ingrediencie potrebné na polievku
Na prípravu hubovej polievky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
- 200 g sušených hríbov (napr. dubáky, kozáky)
- 1 liter vody
- 2 stredné zemiaky
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list a niekoľko zrniek čierneho korenia
- 1/2 šálky kyslej smotany na podávanie (voliteľné)
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup na prípravu
1. Sušené hríby prepláchnite v studenej vode a namočte ich do teplej vody na približne 30 minút, aby zmäkli.
2. Medzitým ošúpte a nakrájajte cibuľu, cesnak a zemiaky.
3. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom cibuľu, až kým nebude sklovitá. Potom pridajte cesnak a na krátky čas ho osmažte.
4. Pridajte nakrájané zemiaky a namočené hríby aj s vodou, v ktorej sa namáčali. Doplňte ďalším litrom vody a pridajte bobkový list a korenie.
5. Polievku priveďte k varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni asi 30 minút, kým sú zemiaky a hríby mäkké.
6. Na záver ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby. Servírujte horúcu, s lyžicou kyslej smotany a posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Táto hubová polievka zo sušených hríbov vás iste zahreje a poteší vašu rodinu.