Hustá mrkvová polievka s rascou

 

Toto je recept na hustú polievku z mrkvy s rascou:

Ingrediencie:

  • 500 g mrkvy, očistenej a nakrájanej na drobné kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička rasce, nasekanej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti

 

Hustá mrkvová polievka s rascou

Postup:

  1. Na stredne silnom ohni rozohrejte hrniec a pridajte maslo. Nechajte ho úplne roztopiť.
  2. Do hrnca vložte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým cibuľa jemne nezhnedne.
  3. Potom pridajte mrkvu a miešajte, kým sa mierne nezmäkčí.
  4. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a nechajte zmes povariť. Následne znížte teplotu a varte polievku na miernom ohni, kým mrkva nie je úplne mäkká.
  5. Polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, až kým nebude hladká.
  6. Hrniec vráťte na sporák a pridajte nasekanú rascu. Dôkladne premiešajte.
  7. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie.
  8. Podávajte tekutú hustú mrkvovú polievku s rascou spolu s chlebom alebo krutónmi.

Prajem vám dobrú chuť!

Hustá mrkvová polievka s rascou-2

2) Hustá mrkvová polievka s rascou

Hustá mrkvová polievka s rascou je vynikajúcim spôsobom, ako si užiť chutný a výživný pokrm. Získava si popularitu nielen vďaka svojej jedinečnej chuti, ale aj prospešným látkam pre naše zdravie. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto chutnú polievku v niekoľkých jednoduchých krokoch.

Paradajková polievka so smotanou

Paradajková polievka so smotanou

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu hustej polievky z mrkvy budete potrebovať:

  • 4 stredne veľké mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

Postup

Pri príprave hustej mrkvovej polievky začnite umytím a očistením všetkých ingrediencií. Na olivovom oleji na panvici opražte najprv nadrobno nasekanú cibuľu, až bude priesvitná. Následne pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.

Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a zemiaky a všetko spolu restujte ešte 5 minút. Následne pridajte zeleninový vývar a varte polievku na strednom ohni približne 20 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.

Akonáhle sú všetky zložky mäkké, polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladka. Pridajte rascu a dochuťte soľou a čiernym korením. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať ďalší vývar alebo vodu podľa potreby.

Pred podávaním polievku ešte raz zahrejte, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu. Takto pripravená hustá polievka z mrkvy s rascou určite osloví vás aj vašich blízkych!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár

  1. sajnom8 píše:

    Pekne, pekne, pekne, skvelý receptík. 🙂 Sajmon