Toto je recept na hustú polievku z mrkvy s rascou:
Ingrediencie:
- 500 g mrkvy, očistenej a nakrájanej na drobné kúsky
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička rasce, nasekanej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
Hustá mrkvová polievka s rascou
Postup:
- Na stredne silnom ohni rozohrejte hrniec a pridajte maslo. Nechajte ho úplne roztopiť.
- Do hrnca vložte cibuľu a cesnak a opražte ich, kým cibuľa jemne nezhnedne.
- Potom pridajte mrkvu a miešajte, kým sa mierne nezmäkčí.
- Nalejte do hrnca zeleninový vývar a nechajte zmes povariť. Následne znížte teplotu a varte polievku na miernom ohni, kým mrkva nie je úplne mäkká.
- Polievku rozmixujte pomocou mixéra alebo ponorného mixéra, až kým nebude hladká.
- Hrniec vráťte na sporák a pridajte nasekanú rascu. Dôkladne premiešajte.
- Ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ a korenie.
- Podávajte tekutú hustú mrkvovú polievku s rascou spolu s chlebom alebo krutónmi.
Prajem vám dobrú chuť!
2) Hustá mrkvová polievka s rascou
Hustá mrkvová polievka s rascou je vynikajúcim spôsobom, ako si užiť chutný a výživný pokrm. Získava si popularitu nielen vďaka svojej jedinečnej chuti, ale aj prospešným látkam pre naše zdravie. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť túto chutnú polievku v niekoľkých jednoduchých krokoch.
Ingrediencie
Na prípravu hustej polievky z mrkvy budete potrebovať:
- 4 stredne veľké mrkvy
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajovú lyžičku rasce
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie
Postup
Pri príprave hustej mrkvovej polievky začnite umytím a očistením všetkých ingrediencií. Na olivovom oleji na panvici opražte najprv nadrobno nasekanú cibuľu, až bude priesvitná. Následne pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
Potom pridajte na kolieska nakrájanú mrkvu a zemiaky a všetko spolu restujte ešte 5 minút. Následne pridajte zeleninový vývar a varte polievku na strednom ohni približne 20 minút, alebo kým nie sú všetky ingrediencie mäkké.
Akonáhle sú všetky zložky mäkké, polievku rozmixujte ponorným mixérom do hladka. Pridajte rascu a dochuťte soľou a čiernym korením. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať ďalší vývar alebo vodu podľa potreby.
Pred podávaním polievku ešte raz zahrejte, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte horúcu. Takto pripravená hustá polievka z mrkvy s rascou určite osloví vás aj vašich blízkych!