Samozrejme! Tu je základný recept na bohatú zeleninovú polievku:
Suroviny:
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 zelená paprika
- 1 cuketa
- 1 paradajka
- 1 malá hlávka kelu
- 1 lyžička olivového oleja
- soľ a korenie podľa preferencií
- 1 liter zeleninového vývaru
Recept na bohatú zeleninovú polievku
Návod:
- Cibuľu a cesnak očistíme a nasekáme na drobné kúsky.
- Na panvici zahrejeme olivový olej a opražíme cibuľu s cesnakom do zlatistej farby.
- Mrkvu, zemiaky, papriku, cuketu a paradajku umyjeme a nakrájame na menšie časti.
- Do hrnca s vývarom pridáme nasekané zeleniny a opraženú cibuľu s cesnakom.
- Polievku varíme na nízkom ohni, až kým nebude zelenina mäkká.
- Všetko spolu zvaríme do mäkka, a následne rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú a hladkú zmes.
- Dochutíme soľou, korením a prípadne ďalšími bylinkami podľa chuti.
- Polievku podávame horúcu. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo kockami chleba.
Verím, že vám bude chutiť! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa opýtať.
2) Hustá zeleninová polievka recept
Bohatá zeleninová polievka je skvelým jedlom pre chladné dni. Ponúka nielen fantastickú chuť, ale aj množstvo živín. V tomto článku vám priblížime recept, ktorý vám umožní pripraviť tento chutný pokrm s potrebnými surovinami a jasnými pokynmi.
Suroviny na bohatú zeleninovú polievku
Na výrobu bohaté zeleninové polievky budete potrebovať nasledovné suroviny:
- 2 stredné mrkvy
- 1 zeler
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zelená paprika
- 4 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 konzerva paradajok
- soľ a korenie podľa preferencií
- čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalku)
Pokyny na výrobu polievky
Na začiatku si nachystajte všetky suroviny. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobné kúsky. Zeleninu, ako sú mrkva, zeler, paprika a zemiaky, umyte a nakrájajte na kocky. V hrnci na strednom plameni rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte ich, kým nezačnú zlatieť.
Následne pridajte mrkvu, zeler a papriku, a varte ich ďalších 5 minút. Potom pridajte zemiaky a konzervu paradajok. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
Na záver ochuťte polievku soľou, korením a čerstvými bylinkami podľa chuti. Bohatá zeleninová polievka je pripravená na podávanie. Môžete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo krutónmi.