Určite! Tu je základný recept na hustú zeleninovú polievku:
Ingrediencie:
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 zelená paprika
- 1 cuketa
- 1 paradajka
- 1 malá hlávka kelu
- 1 lyžička olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter zeleninového vývaru
Hustá zeleninová polievka recept
Postup:
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
- Mrkvu, zemiaky, papriku, cuketu a paradajku očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Do hrnca s vývarom pridáme nakrájané zeleniny a orestovanú cibuľu s cesnakom.
- Zeleninovú polievku dusíme na miernom ohni, kým sa zelenina zmäkne.
- Všetko spolu zvaríme do mäkka, a potom rozmixujeme ponorným mixérom na jemnú a hladkú konzistenciu.
- Dochutíme soľou, korením a prípadne ďalšími bylinkami podľa chuti.
- Polievku podávame teplú. Môžete ju ozdobiť čerstvými bylinkami alebo kockami chleba.
Dúfam, že vám chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.
2)
Hustá zeleninová polievka je ideálnym pokrmom pre chladné dni. Ponúka nielen vynikajúcu chuť, ale aj množstvo výživných látok. V tomto článku vám predstavíme recept, ktorý vám pomôže pripraviť tento lahodný pokrm s potrebnými ingredienciami a jasnými inštrukciami.
Ingrediencie na hustú zeleninovú polievku
Na prípravu hustej zeleninovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 2 stredné mrkvy
- 1 zeler
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zelená paprika
- 4 zemiaky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 konzerva paradajok
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky (napríklad petržlen alebo bazalka)
Postup prípravy polievky
Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájajte na malé kúsky. Zeleninu, ako sú mrkva, zeler, paprika a zemiaky, očistite a narežte na kocky. V hrnci na strednom ohni rozohrejte trošku oleja a pridajte cibuľu s cesnakom. Smažte ich, kým nebudú zlatisté.
Potom pridajte mrkvu, zeler a papriku, a nechajte ich variť ďalších 5 minút. Nasledovne pridajte zemiaky a konzervu paradajok. Zalejte všetko zeleninovým vývarom a priveste do varu. Znížte teplotu a nechajte polievku variť 30 minút, kým nebude zelenina mäkká.
Na záver dochuťte polievku soľou, korením a čerstvými bylinkami podľa chuti. Hustá zeleninová polievka je pripravená na servírovanie. Môžete ju podávať s čerstvým chlebom alebo krutónmi.