Jablko kalórie a nutričné hodnoty. Už nám od mala ako deťom vtĺkali do hláv, že jablko je zdravé a zašenie smed. Dnes vieme o jablku toho podstatne viac. Je veľmi dobré na imunitu na základe vitamínov, ktoré obsahuje. Stomatológ by vám rozhodne tiež odporučil jablko nakoľko je veľmi vhodné pre dasná a zuby a podporuje mikloflóru v ústach. Taktiež čistí dasná a zuby od povlaku. Jeho výhody môžeme vidieť aj pri regulácií kŕvneho tlaku či napomáhaniu obptimálnej hladiny cholestelóru. Preto je vhodný pre cievy a srdce.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Energetická hodnota | 236 kJ |
kcal | 59 |
Bielkoviny | 0,36g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 0,5 g |
Vláknina | 4 g |
Cukry | 11 g |
Nasýtené mastné kyseliny | 0,22 g |
Transmastné kyseliny | – |
Mononenasýtené | 0,02 g |
Polonenasýtené | 0,19 g |
Cholesterol | – |
Vláknina | 3 g |
Soľ | – |
Voda | 88 g |
Vápnik | 9 mg |
PHE | 16 mg |
VITAMÍNY
Vitamín B1 | áno |
Vitamín B2 | áno |
Vitamín B3 | áno |
Vitamín B5 | áno |
Vitamín B6 | áno |
Vitamín B7 | áno |
Vitamín A | áno |
Vitamín C | áno |
MINERÁLNE LÁTKY
Sodík | áno |
Meď | áno |
Draslík | áno |
Fluor | áno |
Fosfor | áno |
Horčík | áno |
Zinok | áno |
Molybden | áno |
Vápnik | áno |
Selen | áno |
Pektín | áno |
Kobalt | áno |
Jablko kalórie
Jablko nie je len zdravé ale praktické. Ja svojím deťom dávam buď banán alebo práve jablko. ide o praktické ovocie, ktoré ako som už vyššie spomínala tak zaženie hlad. A preto je mojím číslom jedna. Na záhrade máme tri jablone s ktorých si každé ráno odtrhnem. Jedno pre seba a dve pre deti.
Jablko má energetickú hodnotu 59 kcal. Obsahuje taktiež 0,36 g bielkovín, 12 g sacharidov a 0,5 g tukov. Má vysoký obsah vlákniny, a to 4 g. Obsahuje aj 11 g cukrov a malé množstvo nasýtených mastných kyselín. Medzi vitamíny, ktoré jablko obsahuje patria vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B7, A a C. Taktiež obsahuje rôzne minerálne látky, ako napríklad sodík, meď, draslík, fluor, fosfor, horčík, zinok, vápnik, selen, pektín a kobalt. Jablko je skvelou voľbou pre zdravý a vyvážený jedálniček. Môžete si ho vychutnať samotné alebo ho pridať do rôznych receptov.