Koláč z jabĺk a tvarohu je vynikajúci dezert, ktorý sa hodí na oslavy aj na obyčajnú desiatu. Pripravili sme pre vás jednoduchý recept, ktorý vás naučí, ako tento chutný koláč upiecť:
Suroviny:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/4 šálky krupicového cukru
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 200 g masla
- 2 vajíčka
- 500 g tvarohu
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3 normálne veľké jablká
- škorica na posyp
Koláč z jabĺk a tvarohu
Príprava:
- Rúru si najprv prehrejte na 180 °C a pripravte tortovú formu.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Následne pridajte na malé kocky nakrájané maslo a vypracujte hrubšie cesto.
- Potom pridajte vajíčka a dobre premiešajte, kým sa všetko spojí v homogénne cesto.
- Jednu polovicu cesta rovnomerne rozotrite do pripravenej tortovej formy.
- V inej miske spojte tvaroh, práškový cukor a vanilkový extrakt do hladkej zmesi.
- Jablká umyte, olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Vrstvu tvarohu rovnomerne rozotrite na cesto a navrch uložte plátky jabĺk.
- Poslednú časť cesta roztrhnite na malé kúsky a rozmiestnite ich po povrchu koláča.
- Koláč posypte škoricou podľa vlastného vkusu.
- Pečte približne 40 minút v predhriatej rúre, kým vrch nezíska zlatistú farbu.
- Nechajte koláč vychladnúť a podávajte buď teplý, alebo studený ako dezert.
Tento koláč z jabĺk s tvarohom nadchne všetkých, ktorí milujú sladkosti. Spojenie jemného cesta, krémového tvarohu a šťavnatých jabĺk bude jednoducho úžasné. Prajeme vám dobrú chuť!
2) Jablkový koláč s tvarohom
Koláč z jabĺk a tvarohu je jeden z najospevovanejších a najlahodnejších dezertov. Tento vynikajúci recept ponúka dokonalú kombináciu jemnosti tvarohu s osviežujúcou chuťou jabĺk. Dnes si spoločne urobíme originálny jabĺkový koláč, ktorý určite poteší vašich blízkych aj hostí.
Na prípravu tohto lahodného koláča z jabĺk a tvarohu budeme potrebovať:
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky cukru
- 1 vajíčko
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 4 veľké jablká (najlepšie kyslé)
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Návod na prípravu
1. Rúru si najprv predhrejeme na 180 stupňov Celzia a pripravíme si okrúhlu tortovú formu. Múku, prášok do pečiva, soľ a cukor zmiešame v mise.
2. Pridáme maslo a vajce, potom vypracujeme hladké cesto. Uformujeme guľu a necháme ju odpočívať v chladničke približne 30 minút.
3. Medzitým očistíme a narežeme jablká na tenké plátky.
4. Po uplynutí času vyberieme cesto, polovicu rozvaľkáme a prenesieme do pripravenej formy.
5. V miske spojíme tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor. Rozotrieme ho na cesto a na vrch poukladáme jablká.
6. Zvyšnú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na prúžky, ktoré rozložíme na jablká. Pečieme približne 40 minút.
7. Koláč necháme vychladnúť a podávame s šľahačkou alebo zmrzlinou. Prajeme dobrú chuť!