Na prípravu jednoduchej polievky z rajčín budete potrebovať:
– 1 veľkú cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 800 g rajčín (môžu byť čerstvé alebo konzervované)
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, cesnakový prášok, cesnaková soľ, 1 lyžička cukru
– panenský olivový olej
– bylinky (napr. petržlen alebo bazalka)
Jednoduchá polievka z rajčín
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nasekajte na drobno a opražte na panvici s olejom, až kým sa cibuľa neodparí.
2. Pridajte nakrájané rajčiny na kocky a nechajte ich piecť približne 10 minút.
3. Zalejte zeleninovým vývarom a varte polievku ďalších 15-20 minút.
4. Dochutíte soľou, korením, cesnakovým práškom, cesnakovou soľou a cukrom.
5. Pred podávaním môžete polievku obohatiť čerstvými bylinkami.
Náš tip: Ak chcete mať polievku ešte krémovejšiu, môžete tiež pridať trošku smotany na varenie.
Dobrú chuť!