Na prípravu jednoduchej rajčinovej polievky budete potrebovať:

– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 800 g rajčín (môžu byť čerstvé alebo konzervované)
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, korenie, cesnakový prášok, cesnaková soľ, 1 lyžička cukru
– panenský olivový olej
– bylinky (napr. petržlen alebo bazalka)

 

Jednoduchá rajčinová polievka

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a osmahnite na panvici s olejom, až kým cibuľa nezíde.

2. Pridajte na kocky nakrájané rajčiny a nechajte ich dusiť asi 10 minút.

3. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte polievku variť ďalších 15-20 minút.

4. Dochutte soľou, korením, cesnakovým práškom, cesnakovou soľou a cukrom.

5. Pred podávaním môžete polievku dochutiť čerstvými bylinkami.

Náš tip: Ak chcete polievku mať ešte krémovejšiu, môžete pridať aj trochu smotany na varenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *