Jelení guláš na čiernom pive

Ak hľadáte návod na jelení guláš s čiernym pivom:

Potrebné ingrediencie:

  • 800 g jelenieho mäsa (pancetta)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 500 ml čierneho piva
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice múky
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Jelení guláš s čiernym pivom

Postup prípravy:

  1. Mäso nakrájame na kocky a posolíme.
  2. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Mrkvu, zeler a pancettu na menšie kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z každej strany, až kým sa neprilepí na dno. Mäso potom premiestňujeme do hrnca.
  4. Na rovnakej panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler dozlatista. Pridáme múku a miešame, kým nezhnedne.
  5. Pridáme rajčinovú pastu, papriku a bobkové listy. Zalejeme čiernym pivom a hovädzím vývarom. Dochutíme soľou a korením.
  6. Varíme na nízkom ohni pod pokrievkou 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je jemné a plné chuti.
  7. Guláš servírujeme s knedľami alebo cestovinou a polievame petržlenovou omáčkou.

Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave jelenieho gulášu na čiernom pive.

Dobrú chuť!

 

Jelení guláš na čiernom pive - 2

2) Jelení guláš na čiernom pive

Jelení guláš na čiernom pive je jedinečné jedlo, ktoré očarí každého milovníka skvelej kuchyne. Kombinácia lahodného jelenieho mäsa a silného čierneho piva vytvára chutný pokrm, ktorý je perfektný na chladnejšie dni. V nasledujúcom recepte vás prevediem krok za krokom, ako si pripraviť tento skvost medzi gulášmi.

Tekvicová polievka – Mačingová

Tekvicová polievka – Mačingová

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu jelenieho guláša s čiernym pivom budete potrebovať:

  • 1 kg jelenieho mäsa
  • 3 stredne veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 l čierneho piva
  • 500 ml vývaru (jelení alebo hovädzí)
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • kmín podľa chuti

Postup prípravy

Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Jelenie mäso nakrájajte na kocky a osolte. Na hlbokom hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájané cibule a cesnak do zlata.

Pridajte jelenie mäso a opečte ho z každej strany. Keď je mäso dobre opečené, pridajte mletú papriku, mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky. Všetko dôkladne premiešajte a duste 5 minút.

Následne pridajte čierne pivo a vývar. Nezabudnite pridať bobkové listy a kmín. Priveďte do varu a potom varte zakryté na miernom ohni približne 2 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Počas varenia ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Záver

Jelení guláš na čiernom pive je výnimočný pokrm, ktorý ponúka unikátne chute a vône. Podávajte ho s čerstvým chlebom alebo knedľou a nezabúdajte na studené pivo.

Tento recept sa určite stane obľúbeným vo vašej domácnosti a zanechá vašu rodinu a priateľov ohromených. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Zlatko píše:

    Tento recept na jelení guláš na čiernom pive je proste úžasný! Milujem, ako sa všetky chute spoja do jedného fantastického pokrmu. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude skvelé jedlo pre moju rodinu!

  2. Peťko123 píše:

    Wow, tento jelení guláš vyzerá fakt chutne! Čierne pivo dodáva jedlu špeciálnu chuť. Myslím, že to bude perfektné na rodinný obed. Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam a zdieľam s priateľmi!

  3. JankaKuchárka píše:

    Veľmi sa teším z tohto receptu! Jelení guláš na čiernom pive je niečo, čo som vždy chcela pripraviť. Som si istá, že to bude hit v našej domácnosti. Ďakujem za inšpiráciu a určite sa k vám vrátim pre ďalšie skvelé nápady!

  4. FeroMňamka píše:

    Tento recept je presne to, čo som potreboval! Jelení guláš na čiernom pive je perfektné jedlo pre chladné dni. Znie to veľmi jednoducho a chutne. Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu!

  5. Svetlana88 píše:

    Musím povedať, že tento jelení guláš vyzerá neuveriteľne lákavo! Kombinácia ingrediencií ma veľmi oslovila a určite ho vyskúšam. Určite sa s týmto receptom pochválim aj svojim priateľom a rodine!

  6. MilošDobrúChuť píše:

    Tento recept je skutočný poklad! Jelení guláš s čiernym pivom znie fantasticky a veľmi povzbudzujúco. Neviem sa dočkať toho lahodného výtvoru na svojom tanieri. Veľká vďaka za tip!

  7. MačkaRáno píše:

    ‚Wow!‘ Tento jelení guláš je presne to jedlo, ktoré si viem predstaviť počas zimy s rodinou pri krbe. Som nadšená z kombinácie chutí a už plánujem večeru na víkend s týmto receptom.

  8. _BorisKuchár_ píše:

    ‚Perfektné!‘ Tento recept je presne to, čo hľadám pre svoje víkendové varenie! Jelení guláš s čiernym pivom mi pripadá ako dokonalý spôsob, ako zahriat telo i dušu počas chladných dní.

  9. __Nika__ píše:

    ‚Úžasné!‘ Nikdy by ma nenapadlo použiť čierne pivo do guláša! Tento nápad ma nadchol a určite ho musím otestovať doma. Vďaka za super inšpiráciu!

  10. Peppa_Pig123 píše:

    Jelení guláš vyzerá ako skvostné jedlo! S tými všetkými ingredienciami musí byť plný chuti! Už teraz mám chuť si ho pripraviť s priateľmi. Takže veľké ‚ďakujem‘ autorovi za tento úžasný recept!