Ak hľadáte návod na jelení guláš s čiernym pivom:
Potrebné ingrediencie:
- 800 g jelenieho mäsa (pancetta)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 500 ml čierneho piva
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice rajčinovej pasty
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Jelení guláš s čiernym pivom
Postup prípravy:
- Mäso nakrájame na kocky a posolíme.
- Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Mrkvu, zeler a pancettu na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z každej strany, až kým sa neprilepí na dno. Mäso potom premiestňujeme do hrnca.
- Na rovnakej panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler dozlatista. Pridáme múku a miešame, kým nezhnedne.
- Pridáme rajčinovú pastu, papriku a bobkové listy. Zalejeme čiernym pivom a hovädzím vývarom. Dochutíme soľou a korením.
- Varíme na nízkom ohni pod pokrievkou 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je jemné a plné chuti.
- Guláš servírujeme s knedľami alebo cestovinou a polievame petržlenovou omáčkou.
Dúfam, že vám tento návod pomôže pri príprave jelenieho gulášu na čiernom pive.
Dobrú chuť!
2) Jelení guláš na čiernom pive
Jelení guláš na čiernom pive je jedinečné jedlo, ktoré očarí každého milovníka skvelej kuchyne. Kombinácia lahodného jelenieho mäsa a silného čierneho piva vytvára chutný pokrm, ktorý je perfektný na chladnejšie dni. V nasledujúcom recepte vás prevediem krok za krokom, ako si pripraviť tento skvost medzi gulášmi.
Ingrediencie
Na prípravu jelenieho guláša s čiernym pivom budete potrebovať:
- 1 kg jelenieho mäsa
- 3 stredne veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 l čierneho piva
- 500 ml vývaru (jelení alebo hovädzí)
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 bobkové listy
- kmín podľa chuti
Postup prípravy
Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie. Jelenie mäso nakrájajte na kocky a osolte. Na hlbokom hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájané cibule a cesnak do zlata.
Pridajte jelenie mäso a opečte ho z každej strany. Keď je mäso dobre opečené, pridajte mletú papriku, mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky. Všetko dôkladne premiešajte a duste 5 minút.
Následne pridajte čierne pivo a vývar. Nezabudnite pridať bobkové listy a kmín. Priveďte do varu a potom varte zakryté na miernom ohni približne 2 hodiny, až kým mäso nezmäkne. Počas varenia ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Záver
Jelení guláš na čiernom pive je výnimočný pokrm, ktorý ponúka unikátne chute a vône. Podávajte ho s čerstvým chlebom alebo knedľou a nezabúdajte na studené pivo.
Tento recept sa určite stane obľúbeným vo vašej domácnosti a zanechá vašu rodinu a priateľov ohromených. Dobrú chuť!