Ak hľadáte recept na jelení guláš na čiernom pive:
Suroviny:
- 800 g jelenieho mäsa (pancetta)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 500 ml čierneho piva
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice múky
- 2 lyžice rajčinovej pasty
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Jelení guláš na čiernom pive
Postup:
- Mäso nakrájame na kocky a osolíme.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Mrkvu, zeler a pancettu pokrájame na menšie kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom mäso z každej strany, až kým nelepí na dno. Mäso preložíme do hrnca.
- Na tej istej panvici opražíme cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler dozlatista. Pridáme múku a miešame, kým mierne nezhnedne.
- Pridáme rajčinovú pastu, papriku a bobkové listy. Zalejeme čiernym pivom a hovädzím vývarom. Dochutíme soľou a korením.
- Varíme na miernom ohni pod pokrievkou 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a dochutené.
- Guláš podávame s knedľami alebo cestovinou a poliate Petržlenovou omáčkou.
Dúfam, že Vám tento recept pomôže pri príprave jelenieho gulášu na čiernom pive.
Dobrú chuť!
2)
Jelení guláš na čiernom pive je jedinečné jedlo, ktoré uchváti každého milovníka kvalitnej kuchyne. Kombinácia jemného jelenieho mäsa a robustného čierneho piva vytvára lahodný pokrm, ktorý je ideálny na chladnejšie dni. V nasledujúcom receptu vás prevediem krok za krokom, ako si pripraviť tento skvost medzi gulášmi.
Ingrediencie
Na prípravu jelenieho guláša na čiernom pive budete potrebovať:
- 1 kg jelenieho mäsa
- 3 stredne veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 zemiaky
- 1 l čierneho piva
- 500 ml vývaru (jelení alebo hovädzí)
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 bobkové listy
- kmín podľa chuti
Postup prípravy
Najskôr si pripravte všetky ingrediencie. Jelenie mäso nakrájajte na kocky a osolte. Na hlbokom hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájané cibule a cesnak do zlata. Pridajte jelenie mäso a opečte ho zo všetkých strán. Keď je mäso dobre opečené, pridajte mletú papriku, mrkvu a zemiaky nakrájané na kocky. Všetko dobre premiešajte a duste 5 minút.
Následne pridajte čierne pivo a vývar. Nezabudnite pridať bobkové listy a kmín. Priveďte do varu a potom zakryté varte na miernom ohni asi 2 hodiny, kým mäso nezmäkne. Počas varenia ochutnajte a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Záver
Jelení guláš na čiernom pive je výnimočný pokrm, ktorý ponúka jedinečné chute a vône. Servírujte ho s čerstvým chlebom alebo knedľou a nezabudnite na studené pivo. Tento recept sa určite stane obľúbeným v každej domácnosti a zanechá vašu rodinu a priateľov nadšených. Dobrú chuť!
Tento recept na jelení guláš na čiernom pive je proste úžasný! Milujem, ako sa všetky chute spoja do jedného fantastického pokrmu. Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam. Určite to bude skvelé jedlo pre moju rodinu!
Wow, tento jelení guláš vyzerá fakt chutne! Čierne pivo dodáva jedlu špeciálnu chuť. Myslím, že to bude perfektné na rodinný obed. Ďakujem za skvelý recept, určite ho vyskúšam a zdieľam s priateľmi!
Veľmi sa teším z tohto receptu! Jelení guláš na čiernom pive je niečo, čo som vždy chcela pripraviť. Som si istá, že to bude hit v našej domácnosti. Ďakujem za inšpiráciu a určite sa k vám vrátim pre ďalšie skvelé nápady!
Tento recept je presne to, čo som potreboval! Jelení guláš na čiernom pive je perfektné jedlo pre chladné dni. Znie to veľmi jednoducho a chutne. Už sa teším, keď ho pripravím pre svoju rodinu!
Musím povedať, že tento jelení guláš vyzerá neuveriteľne lákavo! Kombinácia ingrediencií ma veľmi oslovila a určite ho vyskúšam. Určite sa s týmto receptom pochválim aj svojim priateľom a rodine!
Tento recept je skutočný poklad! Jelení guláš s čiernym pivom znie fantasticky a veľmi povzbudzujúco. Neviem sa dočkať toho lahodného výtvoru na svojom tanieri. Veľká vďaka za tip!
‘Wow!’ Tento jelení guláš je presne to jedlo, ktoré si viem predstaviť počas zimy s rodinou pri krbe. Som nadšená z kombinácie chutí a už plánujem večeru na víkend s týmto receptom.
‘Perfektné!’ Tento recept je presne to, čo hľadám pre svoje víkendové varenie! Jelení guláš s čiernym pivom mi pripadá ako dokonalý spôsob, ako zahriat telo i dušu počas chladných dní.
‘Úžasné!’ Nikdy by ma nenapadlo použiť čierne pivo do guláša! Tento nápad ma nadchol a určite ho musím otestovať doma. Vďaka za super inšpiráciu!
Jelení guláš vyzerá ako skvostné jedlo! S tými všetkými ingredienciami musí byť plný chuti! Už teraz mám chuť si ho pripraviť s priateľmi. Takže veľké ‘ďakujem’ autorovi za tento úžasný recept!