Jelení steak na divoko

Recept na jelení steak na divoko.

Zloženie:

  • 4 kusy jelenieho steaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu, nasekaného
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Jelení steak na divoko

Návod na prípravu:

  1. Očistite jelenie steaky od prípadného tukového povrchu a zvyškov. Osolte ich a okoreňte z oboch strán.
  2. V nádobe zmiešajte olivový olej, rozdrvený cesnak a nasekaný tymián a touto marinádou potrite steaky. Nechajte ich marinovať približne 30 minút.
  3. Predhrejte gril alebo panvicu na strednej teplote a dôkladne ju rozohrievajte.
  4. Jelenie steaky jemne umiestnite na gril alebo na rozohriatu panvicu a pečte ich podľa vlastného uváženia. Odporúča sa piecť 3-5 minút z každej strany, v závislosti od vašich preferencií ohľadom prepečenia.
  5. Po upečení vyberte steaky z grilu alebo panvice, zakryte ich a nechajte chvíľu odpočívať, asi 5 minút.
  6. Nakoniec môžete jelenie steaky servírovať s obľúbenou prílohou, ako sú napríklad zelenina restovaná na panvici, zemiaková kaša alebo pyré.

Tento recept predstavuje skvelý spôsob, ako si vychutnať jelenie mäso po slovensky. Prajem dobrú chuť!

Bon appétit!

 

Jelení steak na divoko - 2

2) Jelení steak na divoko

Zloženie:

Vykostené kuracie stehná na kari

Vykostené kuracie stehná na kari

Čítať viac »

  • 500 g jelenieho steaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 150 ml červeného vína (ideálne suché)
  • 200 ml lesného vývaru (alebo masového)
  • 2 lyžice brusnicovej omáčky (môžete použiť aj čerstvé brusnice)
  • Soľ a čierne korenie podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu (alebo 1 čajová lyžička sušeného)
  • 1 lyžica čerstvého tymiánu (alebo 1 čajová lyžička sušeného)

Návod na prípravu:

  1. Príprava steakov: Jelení steak umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte ho a okoreňte čiernym korením. Nechajte ho na izbovej teplote asi 30 minút pred varením.

  2. Opekanie steakov: Na panvici rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte jelení steak a opečte ho z oboch strán asi 3-4 minúty, podľa preferovanej úrovne prepečenia (pre medium rare stačia 3 minúty z každej strany). Po opečení ho vyberte a nechajte odpočívať na teplom mieste.

  3. Príprava omáčky: V tej istej panvici, kde sa steaky opekali, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte približne 2-3 minúty, kým cibuľa nezmäkne a nadobudne zlatistú farbu.

  4. Pridanie vína a vývaru: Nalejte červené víno a nechajte ho zredukovať na polovicu. Pridajte lesný vývar a brusnicovú omáčku (alebo brusnice), dobre premiešajte. Pridajte aj čerstvé bylinky (rozmarín a tymián) a nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 5-10 minút, aby sa chute skvele spojili.

  5. Servírovanie: Po odpočinutí nakrájajte jelení steak na plátky a servírujte na tanieri. Prelejte ho omáčkou a podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú pečené zemiaky, cestoviny alebo čerstvá zelenina.

Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na jelení steak je úžasný! Nikdy som si nemyslel, že si môžem takto pripraviť mäso doma. Všetky tie bylinky a omáčka z vína sú skvelé. Určite to skúsim a pozvem aj priateľov na ochutnávku!

  2. MickeyMouse99 píše:

    Wow, tento recept vyzerá fantasticky! Jelení steak nikdy nebol mojím obľúbeným jedlom, ale teraz ma to láka vyskúšať. Určite to pripravím cez víkend, dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako na obrázku!

  3. ZelenýJablko píše:

    Veľmi sa teším na tento recept! Steaky milujem a kombinácia s brusnicovou omáčkou znie veľmi chutne. Musím si zabezpečiť všetky ingrediencie a urobiť si gurmánsky večer. Dúfam, že to dopadne dobre!

  4. Bublina456 píše:

    Super recept! Nikdy som nerobila jelenie mäso, ale po prečítaní tvojho postupu sa cítim odvážne to vyskúšať. Olivový olej a cesnak sú moje obľúbené prísady. Nezabudnem sa podeliť o výsledok s rodinou!

  5. Svetlonos píše:

    Tento recept vyzerá naozaj lákavo! Milujem grilovanie a myslím si, že jelení steak bude dokonalý na letnej grilovačke s priateľmi. Obdivujem tvoje varenie, určite sa inšpirujem aj ďalšími tvojimi receptami!

  6. RužovýSlon píše:

    To je úžasný nápad s týmto steakom! Znie to veľmi chutne a zdravšie ako iné druhy mäsa. Teším sa, až ho pripravím pre rodinu na špeciálnu príležitosť. Dobrú chuť všetkým kuchárom!

  7. SladkýCukor píše:

    ‚Jelení steak? To musím skúsiť!‘ Tento recept ma úplne nadchol! Čerstvé bylinky a omáčka z vína znie ako kombinácia snov. Ešte nikdy som nejedol jelenie mäso, ale určite ma presvedčíš o jeho chuti.

  8. _Dino_78 píše:

    ‚Dobrý deň! Tento recept vyzerá skvele! Jelenie mäso mám rád a chcem ho pripraviť po prvýkrát doma. Ak bude chutiť tak dobre ako vyzerá, určite sa stane mojou obľúbenou pochutinou!‘

  9. #StastnyZajac# píše:

    ‚Wow, aký skvelý spôsob prípravy jelenieho steaku! Nemôžem uveriť, aké jednoduché to je spraviť doma. Už sa teším na tú vôňu čerstvých byliniek v kuchyni.‘

  10. #NikiNaCeste# píše:

    ‚Tento recept vyzerá úžasne! Nemám veľa skúseností s varením diviny, ale myslím si, že po tvojom návodom to zvládnem bez problémov. Dúfam len, že sa mi podarí vytvoriť také dobroty ako ty!‘