Jelenie maso s brusnicami a varenymi knedlickami

Recept: Jelenina s brusnicami a varenými knedlikmi.

Suroviny:

  • 500 g jeleniny (hovädzie ako náhrada)
  • 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla
  • Soľ a korenie podľa potreby
  • 250 g varených knedlíčkov

 

Jelenina s brusnicami a varenými knedlikmi

Postup:

  1. Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  3. V hrnci rozpustite maslo a zažlte cibulu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý odtieň.
  4. Pridajte jeleninu a opečte zo všetkých strán, kým nebude mať zlatú farbu.
  5. Následne pridajte brusnice a zeleninový vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť asi 30 minút, až kým mäso nebude jemné.
  6. V miske zmiešajte hladkú múku s vodou a dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
  7. Zmes múky pridajte do hrnca s mäsom a brusnicami, nechajte prevrieť a zahustite omáčku.
  8. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  9. Podávajte s varenými knedlíčkami.

Dobrú chuť!

 

Jelenie mäso s brusnicami a varenými knedličkami - 2

2) Jelenie mäso s brusnicami a varenými knedličkami

Jelenina je považovaná za špecialitu, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Spájanie jemného jačieho mäsa s trpkými brusnicami a nadýchanými varenými knedlíkmi vytvára vyvážený pokrm, ktorý poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. V tomto návode vám predvediem, ako si pripraviť túto špecialitu, ktorá očarí vašich blízkych.

Bageta – šunková

Bageta – šunková

Čítať viac »

Na prípravu jeleniny s brusnicami a varenými knedlikmi budete potrebovať:

  • 500 g jeleniny
  • 200 g brusníc (čerstvých alebo mrazených)
  • 50 ml červeného vína
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • Soľ, čierne korenie a čerstvé bylinky (tymian, rozmarín)
  • Na knedlíčky: 300 g hladkej múky, 1 vajce a štipka soli

Postup prípravy

Začnite tak, že jeleninu nakrájate na menšie kusy a osolíte. Na panvici zahrejte olej a opražte cibuľu s cesnakom. Potom pridajte mäso a opražte ho do zlata.

Následne zalejte červeným vínom a pridajte brusnice. Nechajte variť na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké, približne 45 minút.

Na prípravu knedlíkov zmiešajte múku, vajce a soľ. Vypracujte cesto a tvarujte knedlíčky. Varíme ich vo vriacej vode asi 10 minút. Servírujte mäso s omáčkou, brusnicami a varenými knedlíkmi na tanieri.

Záver

Jelenina s brusnicami a varenými knedlíkmi je výnimočné jedlo, ktoré prinesie do vašej kuchyne osobitú atmosféru. S touto receptúrou nadchnete každého, kto si sadne k vášmu stolu. Nebojte sa experimentovať s bylinkami či rôznymi variantami a vychutnajte si tento gastronomický zážitok!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 Komentárov

  1. Janko123 píše:

    Tento recept na jelenie mäso s brusnicami vyzerá skvele! Určite to vyskúšam, pretože mám rád jedlá s brusnicami. Myslím, že to bude mať skvelú chuť a rád prekvapím rodinu niečím novým!

  2. KikiKucharka píše:

    Wow, recept na jelenie mäso je fantastický! Kombinácia s brusnicami a knedličkami vyzerá úžasne. Určite sa pustím do prípravy a poteším tak moju rodinu. Ďakujem za tip!

  3. MilošZelený píše:

    Jelenie mäso s brusnicami znie ako dokonalé jedlo! Milujem experimentovať v kuchyni, a tento recept určite pridám do svojej zbierky. Teším sa na ten úžasný gurmánsky zážitok, ktorý to prinesie.

  4. SofinkaHlava píše:

    Tento recept ma úplne nadchol! Jelenie mäso s brusnicami som ešte nikdy neskúšala, ale vyzerá to veľmi lákavo. Už teraz sa teším na túto lahôdku a verím, že všetkým bude chutiť!

  5. PetríkMňam píše:

    Jelenie mäso s brusnicami je skvelý nápad! Doma máme radi jedlá z diviny a toto určite zapadne do našich obľúbených receptov. Musím si pripraviť nákupný zoznam už teraz!

  6. VeronikaKreatívna píše:

    Tento recept je proste úžasný! Kombinácia jelenieho mäsa, brusníc a knedličiek znie ako výnimočný gastronomický zážitok. Mám radosť z nových nápadov na varenie a tento rozhodne vyskúšam!

  7. RoboDobrýŽivot píše:

    ‚Jelenie mäso s brusnicami‘ znie ako niečo špeciálne! Veľmi sa mi páči, že môžem pripraviť niečo netradičné pre svojich blízkych. Tento recept určite urobí radosť všetkým pri stole.

  8. "MarikaNaTanieri" píše:

    ‚Wow, tento recept je presne to, čo hľadám!‘ Jelenie mäso milujem a kombinácia s brusnicami mi pripadá skvelá. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu.

  9. "TomášHravý" píše:

    ‚Recept na jelenie mäso ma veľmi zaujal!‘ Mám rád jedlá plné chuti a toto vyzerá ako ideálny kandidát na víkendový obed. Rád skúsim túto lahôdku u nás doma.