Recept: Jelenina s brusnicami a varenými knedlikmi.
Suroviny:
- 500 g jeleniny (hovädzie ako náhrada)
- 200 g čerstvých alebo mrazených brusníc
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masla
- Soľ a korenie podľa potreby
- 250 g varených knedlíčkov
Jelenina s brusnicami a varenými knedlikmi
Postup:
- Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte soľou a korením.
- Pridáme za hrsť cesnačikov a polku cibule.
- V hrnci rozpustite maslo a zažlte cibulu s cesnakom, kým nezískajú zlatistý odtieň.
- Pridajte jeleninu a opečte zo všetkých strán, kým nebude mať zlatú farbu.
- Následne pridajte brusnice a zeleninový vývar. Znížte teplotu a nechajte dusiť asi 30 minút, až kým mäso nebude jemné.
- V miske zmiešajte hladkú múku s vodou a dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
- Zmes múky pridajte do hrnca s mäsom a brusnicami, nechajte prevrieť a zahustite omáčku.
- Dochuťte podľa seba – soľou a korením dodajte jedlu osobitý šmrnc.
- Podávajte s varenými knedlíčkami.
Dobrú chuť!
2) Jelenie mäso s brusnicami a varenými knedličkami
Jelenina je považovaná za špecialitu, ktorá si zaslúži osobitnú pozornosť. Spájanie jemného jačieho mäsa s trpkými brusnicami a nadýchanými varenými knedlíkmi vytvára vyvážený pokrm, ktorý poteší aj tých najnáročnejších gurmánov. V tomto návode vám predvediem, ako si pripraviť túto špecialitu, ktorá očarí vašich blízkych.
Na prípravu jeleniny s brusnicami a varenými knedlikmi budete potrebovať:
- 500 g jeleniny
- 200 g brusníc (čerstvých alebo mrazených)
- 50 ml červeného vína
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- Soľ, čierne korenie a čerstvé bylinky (tymian, rozmarín)
- Na knedlíčky: 300 g hladkej múky, 1 vajce a štipka soli
Postup prípravy
Začnite tak, že jeleninu nakrájate na menšie kusy a osolíte. Na panvici zahrejte olej a opražte cibuľu s cesnakom. Potom pridajte mäso a opražte ho do zlata.
Následne zalejte červeným vínom a pridajte brusnice. Nechajte variť na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké, približne 45 minút.
Na prípravu knedlíkov zmiešajte múku, vajce a soľ. Vypracujte cesto a tvarujte knedlíčky. Varíme ich vo vriacej vode asi 10 minút. Servírujte mäso s omáčkou, brusnicami a varenými knedlíkmi na tanieri.
Záver
Jelenina s brusnicami a varenými knedlíkmi je výnimočné jedlo, ktoré prinesie do vašej kuchyne osobitú atmosféru. S touto receptúrou nadchnete každého, kto si sadne k vášmu stolu. Nebojte sa experimentovať s bylinkami či rôznymi variantami a vychutnajte si tento gastronomický zážitok!
Tento recept na jelenie mäso s brusnicami vyzerá skvele! Určite to vyskúšam, pretože mám rád jedlá s brusnicami. Myslím, že to bude mať skvelú chuť a rád prekvapím rodinu niečím novým!
Wow, recept na jelenie mäso je fantastický! Kombinácia s brusnicami a knedličkami vyzerá úžasne. Určite sa pustím do prípravy a poteším tak moju rodinu. Ďakujem za tip!
Jelenie mäso s brusnicami znie ako dokonalé jedlo! Milujem experimentovať v kuchyni, a tento recept určite pridám do svojej zbierky. Teším sa na ten úžasný gurmánsky zážitok, ktorý to prinesie.
Tento recept ma úplne nadchol! Jelenie mäso s brusnicami som ešte nikdy neskúšala, ale vyzerá to veľmi lákavo. Už teraz sa teším na túto lahôdku a verím, že všetkým bude chutiť!
Jelenie mäso s brusnicami je skvelý nápad! Doma máme radi jedlá z diviny a toto určite zapadne do našich obľúbených receptov. Musím si pripraviť nákupný zoznam už teraz!
Tento recept je proste úžasný! Kombinácia jelenieho mäsa, brusníc a knedličiek znie ako výnimočný gastronomický zážitok. Mám radosť z nových nápadov na varenie a tento rozhodne vyskúšam!
‚Jelenie mäso s brusnicami‘ znie ako niečo špeciálne! Veľmi sa mi páči, že môžem pripraviť niečo netradičné pre svojich blízkych. Tento recept určite urobí radosť všetkým pri stole.
‚Wow, tento recept je presne to, čo hľadám!‘ Jelenie mäso milujem a kombinácia s brusnicami mi pripadá skvelá. Už sa neviem dočkať, kedy to pripravím pre rodinu.
‚Recept na jelenie mäso ma veľmi zaujal!‘ Mám rád jedlá plné chuti a toto vyzerá ako ideálny kandidát na víkendový obed. Rád skúsim túto lahôdku u nás doma.