Prepáčte omyl, tu je recept na “Judášovo ucho” polievku:
Ingrediencie:
- 500 g hubiek (napríklad žampiony, šampiňóny, hríby)
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice masla
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Judášovo ucho – polievka
Postup:
- Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nasekanú cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezačne mierne zlatiť.
- Pridajte rozdrvený cesnak a orestujte ho krátko, asi 1 minútu.
- Pridajte huby a orestujte ich, kým väčšina tekutiny odparí a huby sa zmäknú.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte polievku variť asi 15 minút na strednom ohni, aby sa chute spojili.
- Pomocou lyžice na mixovanie alebo mixéra jemne rozmixujte polovicu polievky, takže zostane ešte stále niekoľko kúskov húb.
- Vráťte mixovanú polievku späť do hrnca, pridajte smotanu na varenie a premiešajte do hladka.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Nechajte polievku povariť ešte pár minút, kým sa dobre prehreje.
Gotovú polievku môžete podávať posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a prípadne s chlebom ako prílohou. Dobrú chuť!
2)
Judášovo ucho, známe aj ako drevnatka, je huba, ktorá sa často používa v ázijskej kuchyni. Jej charakteristická chuť a želatínová textúra ju robia ideálnou na prípravu lahodných polievok. V tomto článku sa dozviete, ako si pripraviť výbornú polievku z Judášovho ucha, ktorá osloví vás aj vašich blízkych.
Ingrediencie potrebné na prípravu polievky
Aby ste si mohli pripraviť túto chutnú a výživnú polievku, budete potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 200 g sušeného Judášovho ucha
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľu, nakrájanú na kocky
- 1 mrkvu, nakrájanú na kolieska
- 15 g zázvoru, nastrúhaného
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup prípravy polievky
Najprv namočte sušené Judášovo ucho do horúcej vody na približne 30 minút. Potom, keď je huba mäkká, ju sceďte a nakrájajte na menšie kusy. V panvici na strednej teplote pridajte cibuľu a cesnak a jemne ich opražte, kým nebudú voňavé a zlatisté. Pridajte mrkvu a nastrúhaný zázvor, a varte ďalších 5 minút.
Do panvice nalejte kurací alebo zeleninový vývar a priveďte k varu. Následne pridajte Judášovo ucho a varte ďalších 15-20 minút. Okoreňte podľa chuti soľou a korením. Po vychladnutí podávajte polievku horúcu, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou. Táto polievka z Judášovho ucha je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá!
Tento recept na polievku z Judášovho ucha vyzerá skvele! Určite ho vyskúšam, pretože milujem hubové polievky. Mám rada, keď sú recepty jednoduché a chutné. Ďakujem za inšpiráciu!
Wow, polievka z Judášovho ucha vyzerá fantasticky! Nikdy som ju neskúšal, ale určite to napravím. Musím povedať, že kombinácia s cesnakom a mrkvou je skvelý nápad. Dobrú chuť prajem všetkým!
Veľmi sa teším na tento recept! Judášovo ucho som ešte nikdy nevarila, ale mám pocit, že to bude skvelá skúsenosť. Určite pridám aj trochu čerstvého koriandra na ozdobenie. Ďakujem za tip!
Tento recept je presne to, čo hľadám! Hubová polievka znie veľmi lákavo a zdravé ingrediencie sú veľkým plusom. Veľmi sa mi páči aj postup varenia. Už sa neviem dočkať, kedy si ju pripravím!