Karbonátky z diviny

Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, určite si obľúbite karbonátky z diviny po slovensky. Tento pokrm je plný výrazných príchutí a spojenie divočiny so slovenskou kuchyňou je jedinečné.

Ingrediencie:

  • 500 g mletej divočiny (napríklad srnčej alebo diviaky)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • hladká múka na obaľovanie
  • olej na smaženie

 

Karbonátky z diviny

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú divočinu, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, majoránku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Z mäsovej zmesi vytvorte menšie placky. Na tanier si pripravte hladkú múku.
  3. Placky obaľte v múke a opatrne ich opečte na panvici s olejom.
  4. Smažte karbonátky z oboch strán, až kým nebudú zlatisté.
  5. Hotové karbonátky z diviny podávajte s dusenými alebo pečenými zemiakmi a prílohou podľa vašej voľby.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto vynikajúcom pokrmovom špecialite zo slovenskej kuchyne. Dobrú chuť!

 

2)

Karbonátky z diviny sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať bohatú chuť kvalitného mäsa, ktoré je skvelým zdrojom živín. Tento recept je určený pre každého, kto má rád experimentovanie v kuchyni a chuťové zážitky, ktoré nezabudnete.

Ingrediencie Pre Karbonátky

Na prípravu karbonátok budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletého divinového mäsa (napríklad z jeleni alebo diviaka)
  • 1 stredne veľkú cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo tymián) na dochutenie
  • olej na vyprážanie

Postup Prípravy

1. V miske zmiešajte mleté divinové mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie.2. Pridajte čerstvé bylinky a všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.3. Z pripravenej zmesi formujte malé karbonátky. Dbajte na to, aby mali rovnakú veľkosť, aby sa rovnomerne opiekli.4. Na panvici rozohrejte olej a na strednom ohni opekajte karbonátky z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prepečené (približne 4-5 minút na každú stranu).5. Podávajte s prílohou podľa vášho výberu – skvele sa hodia s zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom.

Záver: Uchovajte Si Tento Recept

Karbonátky z diviny sú perfektným jedlom, ktoré nielen povzbudí vaše chuťové poháriky, ale aj prinesie do vašej kuchyne niečo unikátne. Tento recept si určite uchovajte a potešte seba aj svojich blízkych nezabudnuteľným jedlom. Bon appétit!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Radosť123 píše:

    Karbonátky z diviny sú proste úžasné! Milujem, ako sa spája tradičná slovenská chuť s niečím tak jedinečným. Tento recept určite vyskúšam, pretože sa mi zdá veľmi jednoduchý a chutný. Dúfam, že aj ja pripravím také dobré!

  2. MackoPusko píše:

    Wow, tento recept na karbonátky vyzerá fantasticky! Mám rád divinu a tento pokrm ma veľmi láka. Určite to skúsim urobiť na rodinnej oslave. Každý si zaslúži pochutnať si na takýchto lahôdkach!

  3. SlnečnýZajko píše:

    Jéj, karbonátky z diviny vyzerajú skvele! Rád varím a tento recept mi hneď padol do oka. Vždy hľadám nové jedlá na vyskúšanie a toto je presne ono. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KocúrKocúr píše:

    Tento recept je úžasný! Karbonátky z diviny sú pre mňa novinkou, ale určite ich skúsim uvariť. Pripomína mi to domáce varenie s rodinou a teším sa na ten nádherný zážitok pri varení.

  5. Bublinka99 píše:

    Karbonátky z diviny? To je skvelý nápad! Vždy som mal rád slovenské jedlá a tieto určite nesklamú. Nápad pridať bylinky je super, dá to tomu ten správny šmrnc. Teším sa na ochutnanie!

  6. PandaJasná píše:

    Úplne ma nadchol tento recept! Karbonátky z diviny sú niečo, čo som ešte neskúsil a už teraz cítim tú chuť! Verím, že moje deti budú nadšené, keď im to pripravím.

  7. _Zlatovláska_ píše:

    ‘Dobrú chuť’ mi príde ako najlepšie pozdravenie pri takýchto pokrmoch! Karbonátky z diviny sú rozhodne niečo, čo sa oplatí vyskúšať doma. Som si istý, že sa mi podarí pripraviť skvostné jedlo!

  8. _FíhaSvet_ píše:

    ‘Karbonátky’ – to slovo ma vždy rozveselí! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky a určite ho zaradím do svojho zoznamu obľúbených jedál. Je super objaviť nové chute v kuchyni.

  9. _KreatívnyKuchár_ píše:

    ‘Wow’, toto je presne to, čo som hľadal! Karbonátky z diviny sú perfektné pre rodinné večere. Nemôžem sa dočkať, kedy ich skúsim uvariť podľa tvojho receptu.

  10. _VeselýSrdiečko_ píše:

    ‘Dobrú chuť’ na karbonátkach z diviny prajem všetkým! Tento recept je výborný nápad pre každého milovníka tradičných chutí a kvalitného mäsa. Určite ho vyskúšam čoskoro!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *