Karbonátky z diviny

Pre fanúšikov slovenskej tradičnej kuchyne sú karbonátky z diviny skutočne lahodným pokrmom. Tento recept je bohatý na pestré chute a spojenie divinového mäsa so slovenskými surovinami je niečím výnimočným.

Suroviny:

  • 500 g mletého divinového mäsa (napríklad z jelenej alebo diviačej zveri)
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobno
  • 1 vajce
  • 2 lyžice strúhanky
  • 1 lyžička majoránky
  • soľ a korenie podľa vlastnej preferencie
  • hladká múka na obalenie
  • olej na vyprážanie

 

Divinové karbonátky

Postup:

  1. V miske skombinujte mleté divinové mäso, cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, majoránku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky zložky dôkladne prepojili.
  2. Zo zmesi vytvorte menšie placky. Na tanier si pripravte hladkú múku na obaľovanie.
  3. Placky obalte v múke a opatrne ich opečte na panvici s olejom.
  4. Smažte karbonátky z oboch strán, kým nebudú krásne zlaté.
  5. Hotové karbonátky z diviny podávajte so zemiakmi, či už dusenými alebo pečenými, a prílohou podľa vášho výberu.

Verím, že si na tomto skvelom jedle z slovenskej kuchyne pochutnáte. Dobrú chuť!

 

Karbonátky z diviny - 2

Kuracie prsia na curry

Kuracie prsia na curry

Čítať viac »

2) Karbonátky z diviny

Karbonátky z diviny predstavujú vynikajúcu alternatívu, ako si vychutnať bohatú chuť kvalitného mäsa, ktoré je výnimočným zdrojom živín. Tento recept je ideálny pre každého, kto má záujem o objavovanie nových chutí a gastronomické zážitky, na ktoré nezabudnete.

Na prípravu týchto karbonátok budete potrebovať tieto suroviny:

  • 500 g mletého mäsa z diviny (napríklad z jelene alebo diviaka)
  • 1 cibuľu strednej veľkosti, nasekanú na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne pretlačené
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • soľ a korenie podľa vlastného vkusu
  • čerstvé bylinky (petržlen alebo tymián) na dochutenie
  • olej na vyprážanie

Príprava

  • 1. V miske skombinujte mleté divinové mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a korenie.
  • 2. Pridajte čerstvé bylinky a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • 3. Z pripravenej zmesi tvarujte malé karbonátky, dbajte na rovnakú veľkosť, aby sa opiekli rovnomerne.
  • 4. Na panvici rozohrejte olej a na strednej teplote opekajte karbonátky z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené (približne 4-5 minút z každej strany).
  • 5. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu – skvele sa hodí zemiakové pyré alebo čerstvý šalát.

Záver: Uchovajte si tento recept

Karbonátky z diviny sú fantastickým jedlom, ktoré nielen poteší vaše chuťové poháriky, ale aj prinesú do vašej kuchyne niečo výnimočné.

Tento recept si určite uložte a prekvapte seba aj svojich blízkych nezabudnuteľným jedlom. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Radosť123 píše:

    Karbonátky z diviny sú proste úžasné! Milujem, ako sa spája tradičná slovenská chuť s niečím tak jedinečným. Tento recept určite vyskúšam, pretože sa mi zdá veľmi jednoduchý a chutný. Dúfam, že aj ja pripravím také dobré!

  2. MackoPusko píše:

    Wow, tento recept na karbonátky vyzerá fantasticky! Mám rád divinu a tento pokrm ma veľmi láka. Určite to skúsim urobiť na rodinnej oslave. Každý si zaslúži pochutnať si na takýchto lahôdkach!

  3. SlnečnýZajko píše:

    Jéj, karbonátky z diviny vyzerajú skvele! Rád varím a tento recept mi hneď padol do oka. Vždy hľadám nové jedlá na vyskúšanie a toto je presne ono. Ďakujem za inšpiráciu!

  4. KocúrKocúr píše:

    Tento recept je úžasný! Karbonátky z diviny sú pre mňa novinkou, ale určite ich skúsim uvariť. Pripomína mi to domáce varenie s rodinou a teším sa na ten nádherný zážitok pri varení.

  5. Bublinka99 píše:

    Karbonátky z diviny? To je skvelý nápad! Vždy som mal rád slovenské jedlá a tieto určite nesklamú. Nápad pridať bylinky je super, dá to tomu ten správny šmrnc. Teším sa na ochutnanie!

  6. PandaJasná píše:

    Úplne ma nadchol tento recept! Karbonátky z diviny sú niečo, čo som ešte neskúsil a už teraz cítim tú chuť! Verím, že moje deti budú nadšené, keď im to pripravím.

  7. _Zlatovláska_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ mi príde ako najlepšie pozdravenie pri takýchto pokrmoch! Karbonátky z diviny sú rozhodne niečo, čo sa oplatí vyskúšať doma. Som si istý, že sa mi podarí pripraviť skvostné jedlo!

  8. _FíhaSvet_ píše:

    ‚Karbonátky‘ – to slovo ma vždy rozveselí! Tento recept vyzerá jednoducho fantasticky a určite ho zaradím do svojho zoznamu obľúbených jedál. Je super objaviť nové chute v kuchyni.

  9. _KreatívnyKuchár_ píše:

    ‚Wow‘, toto je presne to, čo som hľadal! Karbonátky z diviny sú perfektné pre rodinné večere. Nemôžem sa dočkať, kedy ich skúsim uvariť podľa tvojho receptu.

  10. _VeselýSrdiečko_ píše:

    ‚Dobrú chuť‘ na karbonátkach z diviny prajem všetkým! Tento recept je výborný nápad pre každého milovníka tradičných chutí a kvalitného mäsa. Určite ho vyskúšam čoskoro!