Karbonátky z mletého mäsa

Vychutnajte si lahodné karbonátky z mletého mäsa. Skvelá voľba pre chutný a rýchly obed. Sú to v podstate fašírky, ktorý pozná každý z nás.

Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 gramov mletej hovädzej alebo bravčovej zmesi
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
  • rastlinný olej na smaženie

 

Karbonátky z mletého mäsa

Postup:

  1. Zmiešajte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, múku, soľ a papriku v miske. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  2. Vytvarujte zmesou malé guľôčky a jemne ich stlačte, aby vznikli karbonátky.
  3. Rozohrejte olej na panvici na stredné teplote.
  4. Položte karbonátky na rozohriaty olej a opečte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatisté a dobre prepečené.
  5. Odložte hotové karbonátky na papierovú utierku, aby sa vstrebala prebytočná mastnota.

Karbonátky môžete podávať s prílohou podľa vášho výberu, ako napríklad zemiaková kaša, ryža alebo zelenina. Dobrú chuť!

 

 

2)

Kto by nemal rád lahodné karbonátky z mletého mäsa? Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj rýchly a plný chuti. V tomto článku vám ukážem, ako pripraviť originálne karbonátky, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina.

Ingrediencie, Ktoré Potrebujete

Na prípravu karbonátok z mletého mäsa budete potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo mixované)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL oleja na vyprážanie
  • Bylinky podľa vášho výberu (napr. petržlenová vňať)

Postup na Prípravu Karbonátok

Zatiaľ čo sa vám bude variť voda na prílohu, môžete začať s prípravou karbonátok:

  1. V miske spojte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ, korenie a bylinky.
  2. Dôkladne premiešajte všetky ingrediencie, aby sa spojili. Príprava by mala byť vláčna a nie príliš suchá.
  3. Formujte malé guľky alebo placky z pripravenej zmesi.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opražte karbonátky z oboch strán do zlatohneda.
  5. Podávajte teplé s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát.

Tento recept na karbonátky z mletého mäsa je jednoduchý a rýchlo sa pripravuje, ideálny na rodinné večere. Verím, že si na nich pochutnáte a budete sa k nim radi vracať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *