Karbonátky z mletého mäsa

 

Vychutnajte si lahodné fašírky z mletého mäsa. Ideálna voľba pre chutný a bleskový obed. Sú to vlastne karbonátky, ktoré pozná snáď každý z nás.

Tu je jednoduchý návod:

Potrebné suroviny:

  • 500 gramov mletej hovädziny alebo bravčovej zmesy
  • 1 cibuľa, nadrobno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej čiernej papriky
  • rastlinný olej na smaženie

 

Karbonátky z mletého mäsa

Postup:

  1. V miske spojte mleté mäso, cibuľu, cesnak, vajce, múku, soľ a papriku. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Vytvarujte malé guľôčky zo zmesi a jemne ich stlačte, čím vytvoríte fašírky.
  3. Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote.
  4. Ked olej zahreje, položte karbonátky a opečte ich z oboch strán, až kým sa nezafarbia do zlatista a dobre neupečú.
  5. Hotové karbonátky odložte na papierovú utierku, aby sa odstránila prebytočná olejovosť.

Karbonátky môžete podávať s prílohami podľa vášho výberu, ako sú zemiaková kaša, ryža alebo zelenina. Dobrú chuť!

Hydinové ragú – Polievka

Hydinové ragú – Polievka

Čítať viac »

Karbonátky z mletého mäsa-2

2) Karbonátky z mletého mäsa

Kto by nemal rád chutné fašírky z mletého mäsa? Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj rýchly a plný chuti. V tomto návode vám ukážem, ako pripraviť originálne karbonátky, ktoré si obľúbite vy aj vaša rodina.

Ingrediencie, Ktoré Potrebujete

Na prípravu fašírok z mletého mäsa budete potreba:

  • 500 g mletého mäsa (bravčového alebo mixovaného)
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku, prelisovaný
  • 1 vajce
  • 100 g strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 PL oleja na vyprážanie
  • Bylinky podľa vášho výberu (napríklad petržlenová vňať)

Návod na Prípravu Karbonátok

Počas varenia vody na prílohu môžete začať s prípravou fašírok:

  1. V miske spojte mleté mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ, korenie a bylinky.
  2. Dôkladne premiešajte všetky suroviny, aby sa spoja. Zmes by mala byť vláčna a nie príliš suchá.
  3. Formujte malé guľôčky alebo placky z pripravenej zmesi.
  4. Na panvici rozohrejte olej a opražte fašírky z oboch strán dozlatista.
  5. Podávajte teplé s preferovanou prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát.

Recept na karbonátky z mletého mäsa je jednoduchý a rýchlo sa pripravuje, ideálny na rodinné večere. Verím, že si ich vychutnáte a budete sa k nim radi vracať!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *