Klobásy na červenom víne

Klobásy na červenom víne sú lahodné jedlo s bohatou a intenzívnou chuťou. Tu je jednoduchý recept:

Zložky:

  • 4 klobásy
  • 1 cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 a 1/2 šálky červeného vína
  • 1/2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1/2 lyžičky mletého tymianu
  • 1/2 lyžičky mletého Rozmarínu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Klobásy na červenom víne

Postup:

  1. Klobásy si ošúpeme a predpichneme z každej strany niekoľko dierek, aby sa pri príprave neprevarili.
  2. V hrnci si zohrejeme trochu oleja. Potom pridáme cibuľu a cesnak a opečieme ich dozlatista.
  3. Pridajte klobásy a opečte ich z každej strany, kým nezískajú zlatistú farbu.
  4. Pridajte červené víno, hovädzí vývar, tymián a rozmarín. Varíme na strednom ohni asi 20-30 minút, kým sa klobásy neuvária a tekutina sa zníži.
  5. Ochutnajte a dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu, ako napríklad pečené zemiaky alebo chlieb.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *