Na prípravu kmínovej polievky budete potrebovať tieto suroviny:
– 2 lyžice masla
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 3 lyžičky kmínu
– 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– nakrájaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Kmínová polievka recept
Postup:
1. Rozohrejte maslo vo veľkom hrnci a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
2. Pridajte cesnak, kmín a červenú papriku. Orestujte ich ešte asi 1 minútu, aby sa vône uvoľnili.
3. Znížte teplotu a pridajte zeleninový vývar. Variť nechajte asi 20 minút, aby sa všetky chute prepojili.
4. Ochutnajte polievku soľou a čiernym korením a prípadne pridajte podľa chuti.
5. Polievku servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Kmínová polievka je výborná na zahriatie v chladné dni a má veľmi charakteristickú a aromatickú chuť. Dobrú chuť!