Knedličky z mletého teľacieho mäsa

Ak chcete pripraviť knedličky z mletého teľacieho mäsa, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletej teľacej šunky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvíme
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Knedličky z mletého teľacieho mäsa

Postup:

  1. Mleté teľacie mäso vložte do veľkej misky. Pridajte nakrájanú cibuľu, rozdrvíme cesnak, vajce, mlieko a strúhanku.
  2. Dobré premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak je zmes príliš suchá, pridajte trochu ďalšieho mlieka.
  3. Osolte a okoreňte podľa chuti. Odporúčam použiť čerstvo mleté čierne korenie pre bohatšiu chuť.
  4. Vytvarujte zmes do menších guľôčok a jemne ich stlačte, aby ste vytvorili ploché knedličky.
  5. Na panvicu nalejte trochu oleja a rozohrejte ju na strednom ohni.
  6. Položte knedličky na panvicu a opaľte ich z oboch strán, až kým sa nezohnednú a nebudú zlatohnedé. Mali by byť dobre prepečené a vnútri upečené.
  7. Hotové knedličky servírujte s omáčkou podľa vlastného výberu alebo prílohou, ako sú zemiaky alebo zeleninový šalát.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť skvelé knedličky z mletého teľacieho mäsa! Dobrú chuť!

 

2)

Knedličky sú obľúbené jedlo, ktoré môžeme pripraviť na množstvo spôsobov. Dnes sa pozrieme na unikátny recept na knedličky z mletého teľacieho mäsa. Tento lahodný pokrm sa hravo môže stať hviezdou vášho jedálnička. Pripravte si všetky potrebné ingrediencie a poďme sa do toho pustiť!

Ingrediencie na knedličky

Na prípravu knedličiek z mletého teľacieho mäsa budete potrebovať:

  • 500 g mletého teľacieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter vývaru (kuracieho alebo zeleninového)

Postup prípravy knedličiek

Príprava týchto knedličiek je jednoduchá a zábavná. Najprv si nastrúhajte cibuľu a cesnak, a potom ich orestujte na oleji, kým nezmäknú. Do veľkej misy pridajte mleté teľacie mäso, prepečenú cibuľu, cesnak, vajcia, strúhanku, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby ste vytvorili homogénnu zmes.

Z pripravenej zmesi si formujte malé knedličky. Pripravte vývar a priveďte ho k varu. Následne opatrne pridajte knedličky do horúceho vývaru a varte ich na strednom ohni približne 20 minút, kým nebudú plne prepečené.

Záver a servírovanie

Keď sú knedličky hotové, môžete ich podávať samostatne alebo s omáčkou podľa vášho výberu. Tento recept na knedličky z mletého teľacieho mäsa si určite obľúbite a skvelo si ich vychutnáte s rodinou. Užite si varenie a dobrú chuť!

Podobné príspevky

8 Komentárov

  1. David32 píše:

    Tento recept znie super, ďakujem za inšpiráciu!

  2. Anonym píše:

    Knedličky sú super jedlo! Už sa neviem dočkať, kedy si ho vyskúšam!

  3. Blahoslav25 píše:

    Vyzera to ako skvely recept. Dakujem!

  4. Dasa33 píše:

    Toto je presne ten typ receptu, čo som hľadala. Vďaka!

  5. Oravcova Etela píše:

    Vďaka za recept, vyskúšam ho už dnes!

  6. Pelikan Sofia píše:

    Knedličky sú moje obľúbené jedlo, teším sa na vyskúšanie tohto receptu!

  7. Choluby píše:

    Najlepšie na tomto jedle je, že ho môžeme jesť s rôznymi prílohami. Skvelý nápad!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *