Ingrediencie:
– 1 veľký kokos
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžica kari pasty
– 400 ml kokosového mlieka
– 500 ml zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa vkusu
– 1/2 limetky
– čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
Kokosová polievka – Recept
Postup:
1. Otvorte kokos a vyberte jeho mäso. Oddelte ho od škrupiny a nakrájajte na malé kúsky.
2. V panvici zahrejte olej a opražte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
3. Pridajte kari pastu a opražte ju niekoľko minút, kým nezačne voňať.
4. Do panvice vložte nakrájaný kokos a opražte ho asi 5 minút.
5. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte kokosové mlieko. Nechajte zmes variť približne 15 minút.
6. Potom zmes rozmixujte na hladkú polievku pomocou mixéra.
7. Dochutte soľou, korením a čerstvou limetkovou šťavou.
8. Polievku podávajte ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!