Koláč s pudingom a kyslou smotanou

Trochu si spríjemníme život týmto dezertom. Už dlhšiu dobu som nič nepiekla, a tak musím prekonať samú seba a vytvoriť niečo naozaj výnimočné.

Koláč s pudingom a kyslou smotanou

Pudingový koláč so smotanou, rýchly a jednoduchý | Viktor Nagy | recepty

 

Koláč s pudingom a kyslou smotanou - 2

2) Koláč s pudingom a kyslou smotanou

Ako fanúšikovia sladkých pochúťok, určite sa potešíme skúšaním nových receptúr. Dnes si pripravíme jedinečný koláč s pudingom a kyslou smotanou, ktorý oslní každého hosťa. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj zaručene lahodný.

Potrebné suroviny –Predtým, než začneme s prípravou, pozrite sa na zoznam potrebných surovín:

  • 1 balenie piškót
  • 2 balenia vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 lyžice kakaa (na posypanie)
  • čerstvé ovocie na dekoráciu (voliteľné)

 

Postup prípravy koláča

Teraz, keď máme všetky potrebné suroviny, môžeme začať s výrobou. Postupujte podľa nasledujúcich krokov:

  1. V hrnci zahrejte mlieko a postupne pridávajte vanilkový puding. Miešajte, kým zmes nezhustne.
  2. V inej miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor a dôkladne premiešajte.
  3. Keď puding vychladne, pridajte ho do smotanovej zmesi a opäť dôkladne premiešajte.
  4. Na dno formy umiestnite piškóty a navrstvite na ne polovicu pudingovej zmesi. Následne pridajte ďalšiu vrstvu piškót.
  5. Na vrch opäť nalejte zvyšok pudingu. Nakoniec koláč posypte kakaom a nechajte v chladničke minimálne 2 hodiny, aby dokonale stuhol.
  6. Podávajte ozdobené čerstvým ovocím alebo len tak!

 

Dobrú chuť! Tento koláč s pudingom a kyslou smotanou iste poteší aj tých najnáročnejších labužníkov.

Kuracie prsia s cuketou – Recept

Kuracie prsia s cuketou – Recept

Čítať viac »

 

Koláč s pudingom a kyslou smotanou - receptik - 3

3) Koláč s pudingom a kyslou smotanou – receptik

Ak hľadáte niečo lahodné a neobyčajné, určite by ste mali ochutnať tento originálny koláč s pudingom a kyslou smotanou. Ide o výborný dezert, ktorý očarí každého, kto má rád sladkosti. Tento recept je nielen nenáročný, ale aj veľmi chutný!

Ingrediencie pre koláč

Na jeho prípravu potrebujete tieto suroviny:

  • 1 balenie grahamových sušienok
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingu
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • čerstvé ovocie na ozdobenie (napr. jahody alebo maliny)

Postup prípravy

Pripravte si tento lahodný dezert nasledovne:

  1. Na úvod rozdrvte grahamové sušienky a zmiešajte ich s rozpušteným maslom.
  2. Touto zmesou vytvoríte základ koláča, ktorý natlačíte do formy a necháte na 10 minút v chladničke.
  3. Vhodnej nádobe zohrejte mlieko a pridajte vanilkový puding. Nezabudnite neustále miešať, až kým sa puding nezhustí.
  4. Keď je puding pripravený, nechajte ho na chvíľu vychladnúť. Potom ho zmiešajte s kyslou smotanou a práškovým cukrom.
  5. Na základ koláča nalejte pudingovú zmes a pekne uhladte povrch.
  6. Na záver ozdobte koláč čerstvým ovocím.
  7. Podávajte chladený a užívajte si jemnú chuť!

Verím, že tento koláč s pudingom a kyslou smotanou vám prinesie radosť a osvieženie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Lea píše:

    U nás doma je to najviac obľúbený koláč.
    Stále je to favoritom a jaho aj rada pripravujem.

  2. Anička píše:

    Mne trocha nevyšiel.
    Ale celý plech sa zjedol ako nič. 🙂 Chválim.

  3. Nina píše:

    Skvelé vyzerá a ešte lepšie chutí.
    Odporúčam, ja ho za tento týždeň robím už po 2x.