Trocha si osladíme život týmto koláčikom. Už som dho nič nepiekla a tak sa musím prekonať a pripraviť niečo fakt skvelé.
Koláč s pudingom a kyslou smotanou
2)
Ako milovníci dezertov, určite nájdeme radosť v skúšaní nových receptov. Dnes si pripravíme originálny koláč s pudingom a kyslou smotanou, ktorý ohromí každého hosťa. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj zaručene chutný.
Ingrediencie, ktoré potrebujete
Predtým, ako začneme s prípravou, pozrite sa na zoznam ingrediencií:
- 1 balenie piškót
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 250 g kyslej smotany
- 100 g cukru
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 lyžice kakaa (na posypanie)
- čerstvé ovocie na dekoráciu (voliteľné)
Postup prípravy koláča
Teraz, keď máme všetko potrebné, môžeme začať s prípravou. Pokračujte nasledovne:
- V hrnci zohrejte mlieko a pomaly pridajte balenia pudingu. Miešajte, kým sa hmota nezhustí.
- V inej miske zmiešajte kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor, a dôkladne premiešajte.
- Keď puding vychladol, pridajte ho do zmesi so smotanou a opäť dobre premiešajte.
- Na dno formy umiestnite piškóty a navrstvite na ne polovicu pudingovej zmesi. Potom pridajte ďalšiu vrstvu piškót.
- Na vrch opäť dajte zvyšok pudingu. Nakoniec koláč posypte kakaom a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny, aby dobre stuhol.
- Podávajte ozdobené čerstvým ovocím alebo len tak!
Dobrú chuť! Tento koláč s pudingom a kyslou smotanou určite poteší aj najnáročnejších labužníkov.
3)
Ak hľadáte niečo chutné a jedinečné, určite by ste mali vyskúšať tento originálny koláč s pudingom a kyslou smotanou. Ide o skvelý dezert, ktorý poteší každého, kto miluje sladkosti. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj veľmi chutný!
Ingrediencie na koláč
Na prípravu potrebujete nasledovné ingrediencie:
- 1 balenie grahamových sušienok
- 500 ml mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 250 g kyslej smotany
- 100 g práškového cukru
- 50 g masla
- čerstvé ovocie na ozdobenie (napr. jahody alebo maliny)
Postup prípravy
Pripravte si tento lahodný koláč takto:
- Na začiatok rozdrvte grahamové sušienky a zmiešajte ich s rozpušteným maslom.
- Vytvoríte základ koláča, ktorý natlačíte do formy a dáte na 10 minút do chladničky.
- Vo vhodnej nádobe zohrejte mlieko a pridajte vanilkový puding. Nezabudnite miešať, kým sa puding nezahustí.
- Keď je puding hotový, nechajte ho trochu vychladnúť. Potom ho zmiešajte s kyslou smotanou a práškovým cukrom.
- Na základ koláča nalejte pudingovú zmes a pekne uhlaďte povrch.
- Na záver ozdobte koláč čerstvým ovocím.
- Podávajte chladený a vychutnajte si jemnú chuť!
Verím, že tento koláč s pudingom a kyslou smotanou vám prinesie radosť a osvieženie!
U nás doma je to najviac obľúbený koláč.
Stále je to favoritom a jaho aj rada pripravujem.
Mne trocha nevyšiel.
Ale celý plech sa zjedol ako nič. 🙂 Chválim.
Dobrý receptík. 🙂
Skvelé vyzerá a ešte lepšie chutí.
Odporúčam, ja ho za tento týždeň robím už po 2x.