Koreniské bravčové rebierko

Recept 1: Koreniské bravčové rebierko s koreňovou zeleninou

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rebierok
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
  • 500 g koreňovej zeleniny (napr. mrkva, petržlen, zeler)
  • Sójový krém (na servírovanie)
  • 2 lyžice oleja na smaženie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

  1. V miske kombinujte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Nalejte túto marinádu do väčšej misy a pridajte nakrájané bravčové rebierka. Marinujte minimálne 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
  2. Zohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Osoľte a ochuťte korením podľa vlastného uváženia.
  3. Odstavte bravčové rebierka z marinády a nechajte ich odkvapkať. Na panvici s dostatočne horúcim olejom ich opečte z oboch strán, až kým nebudú dôkladne prepečené a zlatisté. V závislosti od hrúbky rebierok to môže zabrať približne 4-6 minút z každého boku.
  4. Servírujte koreniské bravčové rebierka s opečenou koreňovou zeleninou a môžete pridať sójový krém ako prílohu.

Recept 2: Koreniské bravčové rebierko s ryžou

Ingrediencie:

  • 800 g bravčových rebierok
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice sezamového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
  • 2 šálky ryže
  • Korenená zelenina (napr. baby kukurica, hrášok)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)

Postup:

Plnka do kuracích stehien

Plnka do kuracích stehien

Čítať viac »

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Marinate bravčové rebierka v tejto zmesi aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc v chladničke.
  2. Pripravte ryžu podľa pokynov na obale.
  3. Na panvici opražte marinované bravčové rebierka z oboch strán, až kým nebudú dôkladne prepečené a vonkajšok nezíska zlatistú farbu. To by malo trvať približne 4-6 minút na každej strane.
  4. V inej panvici osmažte koreninovú zeleninu (napr. baby kukuricu a hrášok) na oleji, kým nezostanú trochu šťavnaté.
  5. Na tanieri servírujte uvarenú ryžu, opečené koreniské rebierka a koreninovú zeleninu. Môžete podľa chuti pridať soľ a čerstvo mleté čierne korenie.

Verím, že vám tieto recepty pomôžu vytvoriť chutné koreniské bravčové rebierka!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Kuchárik123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj chutne! Určite ho vyskúšam. Mám rád bravčové rebierka a kombinácia so sójovou omáčkou a medom znie skvele. Ďakujem za tip, teším sa na výsledok!

  2. MiskaPlna píše:

    Recept je super! Milujem varenie a toto je presne to, čo hľadám. Koreniské rebierka s ryžou sú skvelá voľba na rodinný obed. Určite to zaradím do svojho zoznamu receptov!

  3. JedloZbožňujem píše:

    Wow, tieto rebierka vyzerajú fantasticky! Rád varím pre svoju rodinu a myslím, že ich veľmi poteším. Kombinácia cesnaku a sezamového oleja mi príde úžasná, určite vyskúšam!

  4. ChutnyReceptik píše:

    Neskutočne ma láka vyskúšať tento recept! Bravčové rebierka sú moja obľúbená pochúťka a s koreňovou zeleninou to musí byť dokonalé jedlo. Ďakujem za inšpiráciu, určite sa mi podarí!

  5. VarenieSrdcom píše:

    Perfektný recept na večeru! Koreniské bravčové rebierko s ryžou znie ako skvelý nápad pre moju rodinu. Rada varím nové veci a toto určite vyskúšam už tento víkend!

  6. UjoVarenie píše:

    Díky za tento recept! Vždy som mal rád bravčové rebierka, ale nikdy som ich takto nepripravoval. Znie to jednoducho a chutne, takže sa do toho pustím ešte dnes večer.

  7. KreativnaKuchyna píše:

    Juj, ten med v marináde znie úžasne! Určite pridám aj trošku chilli pre pikantnosť. Tento recept si zapisujem do svojej kuchárskej knihy, teším sa na výsledok.

  8. _FoodieLover_ píše:

    ! To je ale super nápad! Koreniské bravčové rebierko s ryžou by malo byť mňam mňam mňam. Vďaka za zdieľanie takého chutného receptu, nemôžem sa dočkať výsledku!

  9. -Gurmán- píše:

    ! Skvelý recept na úžasný obed! Milujem jednoduché jedlá ako toto. Určite to pripravím pre rodinu a verím, že budú nadšení. Taktiež mám rád koreninovú zeleninu ako prílohu.

  10. ~Rýchlovka~ píše:

    ! Tak toto je presne môj štýl varenia – rýchlo a chutne! Bravčové rebierko s ryžou je klasika, ktorú si zamiluje každá domácnosť. Ďakujem za skvelý tip!