Recept 1: Koreniské bravčové rebierko s koreňovou zeleninou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 500 g koreňovej zeleniny (napr. mrkva, petržlen, zeler)
- Sójový krém (na servírovanie)
- 2 lyžice oleja na smaženie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske kombinujte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Nalejte túto marinádu do väčšej misy a pridajte nakrájané bravčové rebierka. Marinujte minimálne 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
- Zohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú koreňovú zeleninu, až kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu. Osoľte a ochuťte korením podľa vlastného uváženia.
- Odstavte bravčové rebierka z marinády a nechajte ich odkvapkať. Na panvici s dostatočne horúcim olejom ich opečte z oboch strán, až kým nebudú dôkladne prepečené a zlatisté. V závislosti od hrúbky rebierok to môže zabrať približne 4-6 minút z každého boku.
- Servírujte koreniské bravčové rebierka s opečenou koreňovou zeleninou a môžete pridať sójový krém ako prílohu.
Recept 2: Koreniské bravčové rebierko s ryžou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 2 šálky ryže
- Korenená zelenina (napr. baby kukurica, hrášok)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Marinate bravčové rebierka v tejto zmesi aspoň 1 hodinu, najlepšie cez noc v chladničke.
- Pripravte ryžu podľa pokynov na obale.
- Na panvici opražte marinované bravčové rebierka z oboch strán, až kým nebudú dôkladne prepečené a vonkajšok nezíska zlatistú farbu. To by malo trvať približne 4-6 minút na každej strane.
- V inej panvici osmažte koreninovú zeleninu (napr. baby kukuricu a hrášok) na oleji, kým nezostanú trochu šťavnaté.
- Na tanieri servírujte uvarenú ryžu, opečené koreniské rebierka a koreninovú zeleninu. Môžete podľa chuti pridať soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
Verím, že vám tieto recepty pomôžu vytvoriť chutné koreniské bravčové rebierka!