Recept 1: Koreniské bravčové rebierko s koreňovou zeleninou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 500 g koreňovej zeleniny (napr. mrkva, petržlenový koreň, zeler)
- Sójový krém (na servírovanie)
- 2 lyžice oleja na smaženie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
- Zohrejte olej na panvici a orestujte nakrájanú koreňovú zeleninu do mäkkosti, prípadne až do zlatista. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Bravčové rebierka vymeňte z marinády a odkvapkajte ich. Na olejom zahriatej panvici ich opečte z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. Podľa hrúbky rebierok to môže trvať približne 4-6 minút z každej strany.
- Podávajte koreniské bravčové rebierka s opečenou koreňovou zeleninou a môžete ich doplniť sojovým krémom.
Recept 2: Koreniské bravčové rebierko s ryžou
Ingrediencie:
- 800 g bravčových rebierok
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžičky čerstvého korenia (napr. zázvor alebo chilli, podľa chuti)
- 2 šálky ryže
- Korenená zelenina (napr. baby kukurica, hrášok)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie (podľa chuti)
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, med, sezamový olej, cesnak a čerstvé korenie. Túto marinádu nalejte do veľkej misky a pridajte bravčové rebierka. Marinujte ich aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc v chladničke.
- Pripravte si ryžu podľa pokynov na obale.
- Na panvici opečte marinované bravčové rebierka z oboch strán, kým nebudú vnútri prepečené a zvonka zlatisté. To by malo trvať približne 4-6 minút z každej strany.
- V druhej panvici nastrúhajte koreninovú zeleninu (napr. baby kukuricu a hrášok) a opečte ich ľahko na oleji. Nechajte ich mať ešte trochu šťavy.
- Na tanieri servírujte varenú ryžu, opečené koreniské rebierka a koreninovú zeleninu. Môžete pridať soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti.
Dúfam, že Vám tieto recepty pomôžu pripraviť skvelé koreniské bravčové rebierka!
Tento recept vyzerá naozaj chutne! Určite ho vyskúšam. Mám rád bravčové rebierka a kombinácia so sójovou omáčkou a medom znie skvele. Ďakujem za tip, teším sa na výsledok!
Recept je super! Milujem varenie a toto je presne to, čo hľadám. Koreniské rebierka s ryžou sú skvelá voľba na rodinný obed. Určite to zaradím do svojho zoznamu receptov!
Wow, tieto rebierka vyzerajú fantasticky! Rád varím pre svoju rodinu a myslím, že ich veľmi poteším. Kombinácia cesnaku a sezamového oleja mi príde úžasná, určite vyskúšam!
Neskutočne ma láka vyskúšať tento recept! Bravčové rebierka sú moja obľúbená pochúťka a s koreňovou zeleninou to musí byť dokonalé jedlo. Ďakujem za inšpiráciu, určite sa mi podarí!
Perfektný recept na večeru! Koreniské bravčové rebierko s ryžou znie ako skvelý nápad pre moju rodinu. Rada varím nové veci a toto určite vyskúšam už tento víkend!
Díky za tento recept! Vždy som mal rád bravčové rebierka, ale nikdy som ich takto nepripravoval. Znie to jednoducho a chutne, takže sa do toho pustím ešte dnes večer.
Juj, ten med v marináde znie úžasne! Určite pridám aj trošku chilli pre pikantnosť. Tento recept si zapisujem do svojej kuchárskej knihy, teším sa na výsledok.
! To je ale super nápad! Koreniské bravčové rebierko s ryžou by malo byť mňam mňam mňam. Vďaka za zdieľanie takého chutného receptu, nemôžem sa dočkať výsledku!
! Skvelý recept na úžasný obed! Milujem jednoduché jedlá ako toto. Určite to pripravím pre rodinu a verím, že budú nadšení. Taktiež mám rád koreninovú zeleninu ako prílohu.
! Tak toto je presne môj štýl varenia – rýchlo a chutne! Bravčové rebierko s ryžou je klasika, ktorú si zamiluje každá domácnosť. Ďakujem za skvelý tip!