Kosťová polievka

Potrebujeme: 2 veľké zemiaky, 1 veľkú cibuľu, 2 mrkvy, 1 pór, 1 koreň petržlenu, 1 polievkovú lyžicu oleja, soľ, čierne korenie, vegetu, bobkový list, petržlenovú vňať

Postup:

1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu zbavíme šupky a rozkrájame na malé kúsky. Mrkvu, pór a koreň petržlenu umyjeme a dôkladne nasekáme na malé kúsky.

2. Na oleji opečieme cibuľu, následne pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme niekoľko minút pri stálej stimulácii.

3. Zalejeme tekutinou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu a bobkový list. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.

Tekvica hokkaido plnená mletým mäsom a paradajkami

Tekvica hokkaido plnená mletým mäsom a paradajkami

Čítať viac »

4. Pred koncom varenia vmiešame petržlenovú vňať a ochutíme podľa vlastného uváženia.

5. Polievku môžeme servírovať so zemiakovými haluškami alebo chlebom. Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *