Potrebujeme: 2 veľké zemiaky, 1 veľkú cibuľu, 2 mrkvy, 1 pór, 1 koreň petržlenu, 1 polievkovú lyžicu oleja, soľ, čierne korenie, vegetu, bobkový list, petržlenovú vňať
Postup:
1. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu zbavíme šupky a rozkrájame na malé kúsky. Mrkvu, pór a koreň petržlenu umyjeme a dôkladne nasekáme na malé kúsky.
2. Na oleji opečieme cibuľu, následne pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme niekoľko minút pri stálej stimulácii.
3. Zalejeme tekutinou, pridáme soľ, čierne korenie, vegetu a bobkový list. Dusíme, kým zelenina nezmäkne.
4. Pred koncom varenia vmiešame petržlenovú vňať a ochutíme podľa vlastného uváženia.
5. Polievku môžeme servírovať so zemiakovými haluškami alebo chlebom. Prajeme dobrú chuť!